Нарендра Моді робить великий стрибок у зворотному напрямку. Мао схвалив би

Те, що зараз відбувається в Індії з демонетизацією 500 і 1000-х купюр можна назвати "законною" конфіскацією грошей у громадян

Мао Цзедун

У 1958 році голова Мао наказав, що всіх горобців по всьому Китаю слід віддати на смерть. Так званий Великий стрибок — економічна і політична кампанія в Китаї з 1958 по 1960 рік, націлена на зміцнення індустріальної бази й різкий підйом економіки країни, яка однак призвела до трагічних наслідків для китайського народу. Фермери та сільське господарство страждали , бо горобці поїдали все насіння зернових. Так почалася кампанія Great Sparrow, повідомляють Патріоти України

.


Мета кампанії полягала в знищенні «чотирьох шкідників» — щурів, комарів, мух і горобців. Кампанія проти горобців стала наймасовішою. Пропаганда пояснила, що горобці масово поїдають зерна врожаю, чим завдають національному господарству колосальних збитків.План був розроблений в 1958 році. Закликав до цього Мао Цзедун 18 березня 1958 року на VIII з’їзді Комуністичної партії Китаю.

Та нові невірні рішення в галузі сільського господарства обернулися катастрофою: наслідком Великого стрибка стала смерть від 20 до 40 мільйонів осіб, і це зробило його найбільшою соціальною катастрофою XX століття.Через рік після кампанії врожай дійсно став кращим, але при цьому дуже розплодилися гусениці й сарана, що почали їсти пагонці. В наступні роки врожаї різко зменшилися, у країні настав голод, в результаті котрого загинуло понад 20 мільйонів чоловік.

Результатом кампанії знищення горобців стала закупка й завезення до країни живих горобців із сусідніх регіонів і країн. Влада згорнула кампанію. У проекті «Указу ЦК ЦКП про гігієнічні заходи», прийнятого 18 березня 1960 року, Мао Цзедун написав: «Не потрібно знищувати горобців, як результат, ми лише отримали клопів. Лозунг такий: Знищувати щурів, клопів, мух і комарів».

Сумнозвісний “Великий стрибок вперед” Мао був такою ж оманою 20-го століття, як і комунізм Сталіна та Мао і фашизм Гітлера. Але нас це нічому не вчить.

Нарендра Моді

Демонетизаціїя Нарендри Моді старих 1000 і 500 рупій нот є одною з таких же оман - дурістю, грубою помилкою у всіх мислимих відношеннях. Він не досягає поставленої мети. І його ненавмисні наслідки можуть спустошити життя бідних, і калічать нашу економіку, говорить Аміт Варма у своїй публікації на шпальтах газети economictimes indiatimes.com.

Моді стверджує, що цей крок є атакою на потік чорних грошей і корупцію. Це не правда,

А ось чотири причини. Перша з них: згідно з останніми оцінками, тільки 6% чорних грошей зберігається у вигляді готівки. Друга: нові 2000- і 500- рупієві банкноти знаходяться на шляху до банків, а чорний ринок для переходу від старого до нового вже процвітає. Третя: як різні економісти відзначали, це атака на акції, а не на потік чорних грошей. Для того, щоб нанести удар по чорних грошах і корупції, необхідно нанести удар по їх першопричинам.

Корупція і чорні гроші є наслідком великого уряду наряду з іншими причинами. Якщо б Моді серйозно ставився до боротьби з чорним налом, він би домагався інституційних змін, таких як мінімілізація уряду, як він обіцяв зробити в своїй передвиборчій кампанії 2014 року. Замість цього, уряд продовжує ставати все більшим, контролюючи все більше і більше наших життів. Більший уряд = більше корупції.

Четверта і найвагоміша причина полягає в наступному: це дуже високого номіналу банкноти. Моді, ймовірно, не купувавнічого у магазинах десь з 15 років, таким чином, він не уявляє собі, що бідні не використовують ці купюри (2000 рупій - ред.). Ну, вважайте, що останній раз, коли демонетизація відбулася в 1978 році, за ті ж 1000 рупій, з точки зору купівельної спроможності, могли б купити товари на суму рупій 12 000 сьогодні. Багаті люди навіть заощаджували свій чорний нал ними, але бідні не використовували їх. Нинішні 500 рупій навпаки,- є еквівалентом 50-ти рупій в 1978 р Ці банкноти складають 85% грошей, що перебувають в обігу, на відміну від 0,6% в 1978 р Більше 90% касових операціїй в Індії сьогодні і більше 90% готівки в Індії не є чорною готівкою.

Саме тому наслідки реформи Моді настільки серйозні. Згідно ноти РБІ (Резервний Банк Індії - ред.) - з березня цього року, тільки 53% індійців мають банківські рахунки. Як ви думаєте, інші 600 мільйонів зберігають свої заощадження? Понад 300 мільйонів людей не мають особистостого документу, засвідчуючого особу, і є мільйони людей, що застрягли без будь-якого способу конвертувати свої працею зароблені гроші. Навіть якщо у них є рахунки, то вже є повідомлення про те, що уряду буде потрібно шість місяців, щоб надрукувати достатню кількість запасних банкнот. Кожен день число загиблих йде вгору, але сільські страждання і гнів не можуть бути показані голими цифрами.

Окрім всіх індивідуальних страждань, нашу економіку в даний час патрають.

Грошові кошти є невід'ємною частиною більшої частини економіки. Фермери не можуть продавати продукти, що швидко псуються, щоб купити зерно для нового врожаю або платити робітникам. Перевізники не можуть перевозити вантажі на відстань. Торгівля відключилася в багатьох місцях, малий бізнес банкрутує. У деяких місцях, повертається бартерна система , так, ніби ми повернулися на століття назад у часі.

Навіть якщо б реалізація цеї реформи була досконалою, це було б історичним промахом, тому що соціальна інженерія ніколи не працює, і несе моральні витрати через його ненавмисні наслідки. Коли люди повинні стояти в черзі, щоб забрати свої власні гроші, на які встановлюються обмеження, це атака на права власності, що більш подібне до комуністичного керівництва, ніж будь-яка філософія правих сил. Дійсно, консерватора Берка («Немає нічого більш вірного, ніж наші звичаї і наша цивілізація, і все прекрасне, невіддільне від звичаїв цієї частини Європи, протягом століть залежало від двох принципів і було результатом їх поєднання. Я маю на увазі дух лицарства і релігію ») і демократа Гайєка («Демократія прагне до рівності в свободі, то соціалізм - до рівності в рабстві і примусі"), також були б приголомшені діями Моді, бо він просуває Індію в сторону Радянського Союзу , як ним захоплювався Неру, з його державним гнобленням, штучним дефіцитом і ганебними чергами. Але Головний Керманич Мао схвалив би.






Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд Покровського та Торецького операційних напрямків - Костянтин Машовець

неділя, 1 вересень 2024, 8:04

1. Покровський напрямок... Очевидно, передові підрозділи 90-ї танкової дивізії (тд) противника, підтриманні окремими підрозділами 27-ї мотострілецької дивізії (мсд) 2-ї загальновійськової армії (ЗВА), а також його 114-ї окремою мотострілецькою бригадою...

Народні прикмети на 1 вересня. Церковний новий рік. Що українки традиційно не робили на Новоліття, щоб не занепастити своє щастя на рік

неділя, 1 вересень 2024, 7:05

1 вересня за новим церковним календарем (14 вересня за старим) - день пам'яті святого Симеона Стовпника, архімандрита Антіохійського, Собор Вінницьких святих і початок індикту, церковне Новоліття, Новий рік. . За старим календарним стилем - день пам'я...