Народний бунт як технологія: Портніков пояснив, чому провалився Майдан-3

Технологія Кремля, що була розрахована на народне обурення і повалення теперішньої влади, провалилася.

Намет під час так званого третього Майдану. Ілюстрація:hromadskeradio.org

Про те, що в Києві рано чи пізно почнеться "третій Майдан" - бо українцям вже набридла влада, що з'явилася в країні після втечі Віктора Януковича і його соратників в Росію, куди частіше говорять російські журналісти і політики, ніж українські. Про це пише журналіст Віталій Портніков у блозі на сайті 7days.us, зазначають Патріоти України.

"Більш того, створюється враження, що саме в російських політичних колах - принаймні, в тій їх частині, яка активно займається Україною - і з'явилося бажання цей "Третій Майдан" організувати", - пише він.

"У другу річницю трагічних подій на центральній площі Києва все розвивалося як по маслу. Спочатку нечисленний мітинг з заявами антивладного (і антисемітського) спрямування. Потім погром небагатьох на Хрещатику фінансових установ, пов'язаних з російським капіталом і спроба встановити кілька наметів на Майдані.

Потім захоплення актового залу одного зі столичних готелів і висунення вимог до "антинародної влади". у російських ЗМІ вже з'являються повідомлення, що "революцію" в країні почав знаменитий "Правий сектор" - улюблена організація московських журналістів і політиків, якій зазвичай приписуються будь-які радикальні прояви українського суспільного життя.

Але "Правий сектор" рішуче відмежовується від того, що відбувається - як, втім, і всі хоч трохи відомі організації радикального спрямування. На наступний день актовий зал готелю "Козацький" звільняється від новоявлених революціонерів. А вже до вечора на Майдані зникають встановлені в річницю трагедії намети. Протест закінчено", - нагадав Портніков про недавні події.

На думку журналіста, російська влада повністю впевнена в тому, що народний гнів є технологією, тому всякий раз, коли потрібно було провести якусь чергову спецоперацію - її намагалися влаштувати у формі Майдану.

"Саме так здійснювалася анексія Криму - Самооборона, народні виступи і ... російські регулярні війська, які насправді здійснювали всі реальні дії із захоплення українського півострова. Саме так починалася війна на Донбасі - захоплення обласних адміністрацій і СБУ, "народні губернатори" і ... поставка озброєнь, в тому числі важких, відправка регулярних військ і диверсантів. Виявлялося, що російська технологія Майдану має на увазі не стільки участь народу, скільки присутність армії", - підкреслив він.

"Третій Майдан" в Києві завершився так швидко саме тому, що в українську столицю можна надіслати гроші для дестабілізації і пропаганди, можна знайти учасників подій - навіть щиро обурених владою, - але не можна надіслати диверсантів і війська, які і здійснять ту частину гри, яка найбільше цікавить Кремль - захоплення влади. Тому доводиться розраховувати на народне обурення.

Адже якщо люди незадоволені владою - отже, вони підуть за кожним, хто вкаже їм шлях на Кабмін і президентську адміністрацію. І тут криється головний прорахунок тих, хто бачить в Майдані виключно американську технологію. Обурення з приводу влади в українському суспільстві існує завжди.

Однак пошук шляхів вирішення проблем відбувається в руслі більш-менш цивілізованого політичного процесу. Це і парламентська боротьба, і пікети, і демонстрації, і дострокові вибори. Але Майдан виникає саме тоді, коли влада проявляє свою повну неадекватність", - пояснив журналіст.

"Поки в кабінетах знаходяться люди, які самі пройшли через два Майдани і точно знають, що причиною їх появи не був дзвінок від американського посла, можна не сумніватися в тому, що те, що відбувається в країні буде вкладатися в рамки політичного процесу, а не стихійного бунту" , - підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Еволюція мангала врятує не на довго: Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їм залишилося панувати лічені тижні, - Forbes

неділя, 28 квітень 2024, 9:55

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...

ISW дав прогноз, коли Сили оборони України зможуть піти у рішучий контрнаступ

неділя, 28 квітень 2024, 9:23

Збройні сили України за допомогою сучасного військового озброєння, наданого союзниками, зможуть не допустити суттєвого просування російських військ. Україна, найімовірніше, стабілізує лінію фронту в найближчі місяці та зможе розпочати обмежені контрнас...