Нас обдурили, а тому ми маємо право повернути ядерну зброю, - Юрій Рибчинський

Український поет під "обманом" має на увазі порушення країнами-гарантами Будапештського меморандуму.

Юрій Рибчинський. Фото:gordonua.com

Український поет Юрій Рибчинський вважає, що Україна повинна відродити свій ядерний потенціал і стати військовою державою. Про це повідомляє Гордон, передають Патріоти України.

"Нас обманули, значить, ми маємо право повернути ядерну зброю. Повинні відродити зруйновану армію, як в тому ж Ізраїлі, де служать навіть дівчата. Найбільш шановані люди - це люди зі зброєю. Ми розуміємо, що вже марно сподіватися на те, що хтось буде нас захищати. В першу чергу ми повинні стати військовою державою", - заявив він.

Рибчинський пояснив, що під "обманом" має на увазі порушення країнами-гарантами Будапештського меморандуму.

"Ми - країна, яка мала такі військові заводи, як "Південмаш" в Дніпрі. У нас взагалі в радянські часи 75% заводів були "поштовими скриньками". Все це треба відродити, щоб нікого не боятися. У нас повинна бути найсучасніша зброя, в тому числі і ядерна, з якою нас обдурили, порушивши Будапештський меморандум", - вважає поет.

Як повідомляли Патріоти України, перший президент України Леонід Кравчук заявляв, що Україна в 90-х роках не мала шансів зберегти свій ядерний потенціал, тому її відмова від ядерної зброї була вирішена наперед.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

І потім знову почав "гореть камыш": У окупованому Маріуполі пролунали потужні вибухи

четвер, 2 травень 2024, 21:43

Близько 20:15 2 травня у Маріуполі пролунав вибух, після чого з'явився густий стовп диму. Місцева окупаційна влада намагається вигадати причину займання, на кшталт "горів очерет". Про це написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріот...

Допомоги від США ще немає: Reuters - про брак боєприпасів у ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 21:18

Українські військовослужбовці відчувають нестачу в боєприпасах, тоді як російські окупанти продовжують атакувати позиції Сил оборони. Про це заявив командир артилерійського знаряддя Олександр Козаченко в коментарі Reuters, передають Патріоти України. В...