Наслідки звіту по катастрофі МН-17: "Кого Москва призначить сакральною жертвою?" - Піонтковський

Як би це цинічно не звучало, звіт щодо МН17 працює на руку Україні. У цій ситуації Захід не піде на якусь угоду з Росією.РФ оголошена державою-вигнанцем, і тепер Україні буде набагато легше захищатися, впевнений політолог.

Ілюстрація:nv.ua

Стилістика і зміст звіту Спільної слідчої групи з розслідування катастрофи МН17 свідчить про те, що його автори рішуче налаштовані на продовження. Про це пише в своєму блозі на Новом времени російський політолог Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

Є список підозрюваних, з контексту зрозуміло, що слідчі знають набагато більше, ніж було представлено широкій громадськості. Вони пропонують Росії та її керівництву явку з повинною. Адже недарма було сказано, що всі, хто володіє якою-небудь інформацією про катастрофу, ще можуть повідомити про неї слідству – навіть глумливо дані контакти, за якими можна звертатися.

Очевидно, що слідчим відомі імена членів екіпажу "Бука" і воєначальників, які віддавали наказ збити літак. Росії ще раз дається шанс вийти з цієї ситуації з найменшою втратою обличчя: призначити якихось винних, сказати, що літак збили з помилкою і т. д. В іншому випадку доведеться нести повну політичну відповідальність.

Але Росія здасться з повинною лише в тому випадку, якщо Путін буде усунений від влади, тоді можна звалити на нього всю вину і ніби як відмитися. За політично живого Путіна це неможливо. Проте, думаю, відповідні думки відвідують голови путінського оточення: їм потрібно якимось чином налагоджувати відносини із Заходом, а за живого Путіна це неможливо.

У російського керівництва була можливість якось звільнитися від проблем на самому початку, коли розумні пропагандисти пропонували версію про оскаженілих "сепаратистів", які вистрілили незрозуміло куди. Але Кремль почав висувати масу суперечливих версій: про українського льотчика Волошина, український винищувач Су-25, український "Бук" і т. д. Де зараз льотчик Волошин, чому про нього нічого не говорять? Забрехалися остаточно.

Всі сміялися над інтерв'ю Дмитра Пєскова ВВС, але там є один важливий момент: спікер Кремля почав відступати, звільняти місце для відступу. Він не сказав, що звіт Слідчої групи – це брудний наклеп, він сказав, що поки не можна робити остаточних висновків. Це перший явний крок до відступу. Залишилося зрозуміти, до якої межі Москва готова відступати і кого вона призначить сакральною жертвою.

А слідство буде тиснути далі. За ним стоять сотні родичів загиблих. Вони будуть вимагати продовження розслідування. Як би це цинічно не звучало, звіт щодо МН17 працює на руку Україні. У цій ситуації Захід не піде на якусь угоду з Росією.

РФ оголошена державою-вигнанцем, і тепер Україні буде набагато легше захищатися.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Священники, які мали сумніви, говорили, що якби вони ще у 2014-му вийшли з УПЦ МП, то можливо б війни не було, - військовий капелан

неділя, 5 травень 2024, 13:28

Капелан військового інституту національного університету ім. Тараса Шевченка Сергій Дмитрієв розповів, що російська церква давно вже використовується путінським режимом для досягнення своїх політичних цілей, передають Патріоти України. "Для мене було п...

Кремль намагається зробити натяк: Навіщо РФ оголосила в розшук Зеленського, Порошенка і Павлюка - політолог

неділя, 5 травень 2024, 12:44

Політолог Ігор Рейтерович в ефірі Radio NV пояснив, навіщо Росія оголосила в розшук президента України Володимира Зеленського, п’ятого президента Петра Порошенка, а також командувача Сухопутних військ Збройних Сил України Олександра Павлюка, передають ...