Навіть, якщо скептики переможуть: Чим голландський референдум корисний для України

Слід подякувати уряду Нідерландів за витрачені 30 млн євро на організацію референдуму і майже 4 млн євро на агітацію. Це чудове вкладення в рекламу України за кордоном, в яку жоден уряд за всю нашу історію стільки не вклав, вважає журналіст.

Ілюстрація:112.ua

Незалежно від результату референдуму в Нідерландах Україна вже отримала з нього користь у вигляді зростання популярності і впізнанності в цій країні. Про це повідомив український журналіст Богдан Логвиненко у своєму Facebook, передають Патріоти України.

"Як би це все не закінчилося, як би вони не проголосували. Ось ця одна картинка - сухий підсумок референдуму. На ній написано:" Якщо ти голосуєш "проти" - знайди на карті, де Україна". Ще кілька місяців тому ніхто не міг і припустити, що Україна стане такою популярною в Нідерландах", - написав журналіст і опублікував агітаційну картинку, яку поширювали серед голландців перед референдумом.

"Явка в 21% за 2 години до закінчення референдуму показує - ми повинні подякувати уряду Нідерландів за витрачені 30 мільйонів євро на організацію референдуму і майже 4 мільйони євро на агітацію. Можна було б метро на Троєщину побудувати, але і на цьому спасибі. Це чудове вкладення в рекламу України за кордоном, в яку жоден уряд за всю нашу коротку, але насичену історію стільки не вклав", - підсумував журналіст.

Крім того, про масштаб інформаційно-агітаційної роботи України в Нідерландах розповів посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба.

"Кампанія, яку провело громадянське суспільство України і держава Україна в Нідерландах, є безпрецедентною. І не тільки для самої України - за 25 років ми такої кампанії ніде не проводили, а є безпрецедентною і з тієї точки зору, що вперше одна країна веде таку кампанію на території іншої країни", - сказав Д.Кулеба в ефірі 5 каналу.

За словами Кулеби, державні органи України проводили кампанію дуже обережно, щоб не створювати ефекту зовнішнього тиску, а основні заходи проводили громадські активісти. Крім того, великий внесок внесла українська громада Нідерландів.

"Тому безпрецедентна мобілізація. Якщо ми і далі так будемо працювати, якщо буде таке відчуття відповідальності за державу, то все буде добре", - додав Кулеба.

Нагадаємо, сьогодні вранці, 6 квітня, в Нідерландах стартував консультативний референдум з питання асоціації України з Євросоюзом. Для визнання референдуму таким, що відбувся необхідна явка не менше 30% громадян (близько 3,8 млн осіб).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...