Не будь байдужим! Історія про таксиста, який нічого не робить для змін в країні

Мабуть кожен з нас зустрічав людей саме з такими поглядами та схильністю до бездії.

Патріоти України надають пряму мову автора допису.

В таксі. Їздив по роботі у Кривий Ріг, їздив потягом, бо бензин самі знаєте скільки зараз коштує, а до залізничного вокзалу викликав собі таксі.

Сідаю в таксі і відразу відчуваю дискомфорт, і це не тільки дим папіросів без ментолу, які курить таксист в машині, очікуючи клієнта, це насамперед якась ідіотична російськомовна пісня, яка лунає з радіоприймача. Гидотний російськомовний голос щось надривно кричав про якесь "лєта і канєц свєта".

Запитую в таксиста:

- Прошу пана, як вам не соромно слухати оцю гидоту?! Адже є Радіо-Галичина і багато інших радіостанцій, де можна слухати пристойну українську пісню! Перемикніть негайно, поки я ще добрий!

- А, хіба то є найбільша наша проблема зараз?!! Особисто мені все одно, що там грає, пілікає - най хай собі пілікає... Лиш би щось пілікало. Якщо чесно, то я навіть не знаю, як там і шукати ті станції...

Я показав, що і де йому натиснути, і вже за мить ми слухали якісну музику а не терористичний продукт мовних терористів.

Їдем. Розговорилися.

Водія звати Зеник, на вид років п'ятдесят п'ять, скаржиться на спеку, на погані дороги, мізерну пенсію, на дорогі ліки і курс долара. Питаю:

- І хто на вашу думку винен?

- Та ті во олігархи наші, та влада проклята... Я якби чоловіче мав тіко років як ти, то я би вже тікав звідси... А зараз я вже старий і не маю здоров'я десь виїзжати. Та й мушу туво сі мучити. Най-го шляк трафе з таким житєм!

- Зеник, треба не тікати, треба - боротися! Скажи мені, що особисто ти зробив, щоб тобі жилося краще, що ти робив під час революції?

- А шо я міг робити?

- Ну їхати на Майдан, боротися, змінювати країну.

- Дай спокій. Де я, а де той Києв, чоловіче. Шо я мав з тим своїм радікулітом мерзнути на морозі пару місяців підряд?! Ну поїхав би я... і шо?! Ти їздив?

- Так, я їздив.

- І що ся змінило?! Біля корита ті самі!!!! Шо люди хоч когось повісили? Чи може потім хоч одного посадили?! Я тобі так скажу - до дупи то є всьо! Тікати звідси треба! Не буде тут нічого! Не дадуть.

- Добре, ти нікуди не їздив і не хотів мерзнути. А шо ти зробив в Тернополі? Ти жалкуєш, що народ нікого не повішав і нікого не посадили. А чому ти сам того не зробив? Зеник, а чому ти в той час сам не підпалив хату чи машину якомусь регіоналу? На що ти чекав? А ти виходить просто сидів і дивився телевізор. Дивився шоу: хто - кого?! А тепер плачеш, що тобі нічого не змінилося. А за кого ти голосував на виборах? Тільки чесно!

- А ні за кого! Шо хіба є за кого голосувати?! Кого вибирати?

- УКРАЇНЦЯ! Вибирай і голосуй за українця!

- Та я взагалі вже пару років не хожу, на ті вибори! Голосуй не голосуй всьо равно получиш хрен! Нема різниці хто буде президентом, шо яник а шо порох мені по куй!

- Бачиш Зеник, боротися ти не можеш, правильний вибір робити ти також не хочеш... Ти розумієш, що через таких як ти гройсмани з порохом пиляючи бюджет гадають, чи підвищити пенсії... один каже, може підвищити тим лохам пенсію? А то ще візьмуть взбунтуються?! А другий каже, та не треба нічого підвищувати, ти ж бачиш, вон подивися на Зеника, бачиш - йому по куй! Так що Зеник, хочеш пенсії? Виходь на вулицю і борися за свої права і виборюй свій добробут і гідне життя. А натомість тобі все по куй і ти сидиш в машині і слухаєш російськомовну попсу... а скажи мені де ти заправляєш свою машину?!

- Там де всі... там - де дешевше. На БРСМ.

- А хіба ти не знаєш чия то заправка?!

- Та знаю... З вас тридцять вісім гривнів.

Ми приїхали. Я розрахувався і пішов на перон.

Не будь байдужим, не будь як Зеник.

Автор: Сергій ЯКИМЧУК

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...