"Не думаю, що зустріч Меркель, Олланда і Путіна для нас небезпечна", - Огризко

Володимир Огризко вважає безглуздими будь-які перемовини про Україну без участі наших представників

"Серйозних рішень на G-20 ніхто приймати не буде", - Огризко. Фото: espreso.tv

Екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко у своєму блозі на сайті "Новое время" прокоментував можливі наслідки зустрічі Путіна з Меркель та Олландом для України, повідомляють Патріоти України.

"З'явилася інформація про те, що Володимир Путін після відмови від нормандського формату готується зустрітися з німецьким канцлером Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом на полях саміту G-20 4-5 вересня.

Тим не менше, я не думаю, що на цій зустрічі можуть бути прийняті серйозні рішення щодо України. Німеччина і Франція, як країни демократичні та цивілізовані, на запропоноване Путіним не підуть за визначенням: не можна визначати чиюсь долю без присутності того, про кого йде мова.

Що стосується перспектив нормандського формату в цілому - будь-який формат залишиться мертвим до того часу, поки не буде чіткої і жорсткої об'єднаної позиції України та Заходу. Поки Захід буде виходити з того, що Путіна можна вмовити, і він відмовиться від своєї загарбницької політики, будь-який формат переговорів приречений на провал.

Тільки якщо Захід нарешті скаже (сам собі, в першу чергу): «моє терпіння лопнуло, ми переходимо до реального впливу на агресора», переговори зможуть стати успішними. А поки ми граємо в декларації, мітинги і зустрічі в краватках або без - ситуація з місця не зрушиться, і переговори Путін буде використовувати для подальшого тиску на Україну і Захід.

Проте, не думаю, що зустріч Меркель, Олланда і Путіна для нас небезпечна. В принципі, обговорювати проблеми, які країни хвилюють, не заборонено. З нашого боку, неправильно було б влаштовувати Німеччини і Франції сцену ревнощів біля фонтану. На жаль, на сьогодні ми через агресію Росії стали темою для обговорення. Друге питання - яким чином і з якою метою буде відбуватися це обговорення.

Вже відбулися контакти української сторони з вищим керівництвом Франції та Німеччини; сподіваюся, Україна донесла своє бачення того, що відбувається. Так що я не бачу в цій зустрічі особливої загрози, тим більше про результати цих переговорів нас поінформують.

Більше того, Німеччина і Франція повинні розуміти, що без згоди української сторони будь-які переговори безглузді. Без згоди України нічого відбуватися не буде.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...