"Не ходите, дети, в Англию гулять": Громадян РФ попередили про загрозу арештів у Великобританії

Російське посольство на Туманному Альбіоні офіційно попередило своїх співгромадян про додаткові перевірки британськими спецслужбами.

Посольство РФ у Великобританії та Північній Ірландії. Фото: rusemb.org.uk

Посольство РФ у Великобританії і Північній Ірландії стверджує, що у Великобританії росіян можуть переслідувати у зв'язку з "антиросійською політикою і наростанням загрозливої риторики британської сторони", повідомляють Патріоти України з посиланням на видання "Гордон".

"Громадяни Росії, які приїжджають у Великобританію або залишають її, можуть стати об'єктами підвищеної уваги з боку британських відомств. Про це сьогодні заявили в посольстві РФ у Великобританії і Північній Ірландії.

"Можливі непередбачені зупинки та затримання громадян під надуманими приводами з метою проведення додаткових допитів і обшуків під час в'їзду та виїзду з країни. Водночас можуть висовувати вимоги до вилучення й перевірки персональних електронних пристроїв (комп'ютери, мобільні телефони, планшети, електронні носії), зокрема на підставі британського антитерористичного законодавства", – ідеться в повідомленні.

Російське дипломатичне відомство не відкидає також вилучення в росіян документів, що засвідчують особу. "Рекомендуємо громадянам завчасно прибувати в пункти в'їзду/виїзду з урахуванням можливих додаткових перевірок, а також затримок рейсів; під час проходження транзитом – передбачати більш тривалий запас часу на "стикування". Закликаємо уважно стежити за особистими речами й багажем, щоб уникнути провокацій із підкиданням сторонніх предметів", – зазначили в посольстві.

Громадянам РФ також рекомендували уникати конфліктних ситуацій із місцевим населенням і за можливості "фіксувати будь-які спірні ситуації, необґрунтовані опитування й бесіди" доступними пристроями.

Попередження російські дипломати пов'язали з "антиросійською політикою і наростанням загрозливої риторики британської сторони". "Росіянам, у яких є сумніви у відсутності питань чи претензій із боку влади Великобританії, а також інших держав (наприклад, США, Канади, Австралії, Нової Зеландії, країн ЄС і НАТО), рекомендуємо зважити доцільність поїздок у Сполучене Королівство, щоб уникнути провокацій, і у зв'язку із загрозою затримання або арешту за запитами британських іноземних правоохоронних органів і спеціальних служб", – підкреслили в посольстві РФ.

Погіршення дипломатичних відносин між РФ і Великобританією пов'язано з отруєнням екс-офіцера російської розвідки Сергія Скрипаля".

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Підривають ППО: ЗСУ готують “подарунок” на інавгурацію Путіна, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 4:15

Краснодарський край Росії у ніч проти 27 квітня атакували безпілотники. Попередньо, удари було завдано по НПЗ "Словʼянськ-ЕКО", бітумному заводу, Ільському НПЗ і низці інших об'єктів. Після атаки на деяких об'єктах виникла пожежа. Також повідомляється ...