Не корупція: Експерт пояснив, що саме гальмує економічний розвиток України

Як зауважує експерт, кожен новий уряд починає роботу з критики попередників і робить все на свій розсуд.

Ілюстрація:galinfo.com.ua

Головні перешкоди до масових інвестицій і успішного розвитку України – відсутність спадковості і прогнозованості в економічній політиці державної влади, а не корупція. Таку думку сайту 24 висловив економічний експерт Андрій Новак, передають Патріоти України.

Тож Україні потрібно нарешті обрати і почати реалізовувати свою модель економічного розвитку. І в цьому головна причина того, що наша держава за 26 років не може вийти на сталий економічний розвиток.

Як зауважує експерт, кожен новий уряд починає роботу з критики попередників і робить все на свій розсуд. При цьому середня частота зміни уряду в Україні – півтора року.

"Немає ніякої спадковості і прогнозованості в економічній політиці уряду. І саме ці причини, а не корупція – головні перешкоди до масових інвестицій і успішного розвитку України. Тому держава за 26 років не може вийти на сталий економічний розвиток", – переконаний Новак.

За словами економічного експерта, Україна має стати на модельний стратегічний шлях розвитку. Такою успішною схемою є трифункціональна економічна модель. Її суть у тому, говорить Новак, що будь-яка економіка працює на взаємодії трьох функцій: виробництві товару або послуги, продажу і ефективному розподілі грошей.

"Наша проблема в тому, що неефективна кожна з трьох економічних функцій, і між ними слабкий зв'язок. А досягнення сталого економічного розвитку залежить саме від динаміки взаємодії цих функцій. Навіть найкращі зовнішні економічні угоди – про асоціацію з ЄС, СОТ не замінять внутрішньо-економічної політики, якої в нас, на жаль, досі немає," – підкреслив Андрій Новак.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...