"Не обманешь, не продашь": Росія планує збільшити експорт нафти всупереч угоді з ОПЕК - експерт про те, як Москва знов "кидає" партнерів

Судячи з графіку Міненерго РФ, протягом І кварталу 2017 року обсяг експорту нафти Росією складе майже п'ять мільйонів барелів на добу, що більше, ніж в останньому кварталі 2016 року майже на 4,1 відсотка.

Ілюстрація:РБК-Украина

Фінансовий аналітик Влад Пономар наголосив, що Міністерство енергетики РФ анонсувало збільшення поставок нафти на світовий ринок на початку 2017 року, що випливає з розробленого і оприлюдненого ним графіка відвантажень. Про це Пономар пише на своїй сторінці в Facebook, інформують Патріоти України.

Аналітик повідомляє, що плани Міненерго РФ явно йдуть врозріз з обіцянками Росії про солідарність з країнами ОПЕК, що заявили про зниження обсягів видобутку нафти, починаючи з 1 січня 2017 року. Пономар пише, що, судячи з графіку Міненерго РФ, протягом першого кварталу 2017 року обсяг експорту нафти Росією складе майже п'ять мільйонів барелів на добу, що більше, ніж в останньому кварталі 2016 року майже на 4,1 відсотка.

Пономар підкреслює, що цей графік був підготовлений всього через кілька днів після переговорів у Відні, на яких РФ і зробила ту саму заяву - про скорочення видобутку нафти, як і країни ОПЕК. Таким чином, Росія пообіцяла знизити обсяги видобутку нафти на 300 000 барелів добу, однак при цьому збільшить обсяги експорту на 200 000 барелів добу.

Фінансовий аналітик повідомляє: "Одночасне збільшення експорту і зниження видобутку теоретично можливо, якщо Росія знизить внутрішнє споживання нафти, причому не менше, ніж на 400 000 барелів, тобто - на сім відсотків".

Також Пономар нагадує, що угода, досягнута країнами ОПЕК, по суті, ні до чого їх не зобов'язує - вони не підписали жодної угоди або іншого документа, а це означає, що і дотримуватися її не так вже обов'язково.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...