ОПЕК залишає одна з арабських країн

За наявними даними, процедуру виходу з організації Катар завершить вже в січні наступного року.

Катар вирішив вийти із ОПЕК. Ілюстрація: соцмережі.

Катар має намір покинути ОПЕК. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на міністра енергетики країни, передають Патріоти України.

За наявними даними, процедуру виходу з організації Катар завершить вже в січні наступного року. Уряд країни пояснює своє рішення необхідністю зосередитися на довгостроковій стратегії розвитку і переорієнтуватися на видобуток газу.
Нагадаємо, зараз до складу ОПЕК входять 15 країн: Алжир, Ангола, Венесуела, Габон, Іран, Ірак, Конго, Кувейт, Катар, Лівія, Об'єднані Арабські Емірати, Нігерія, Саудівська Аравія, Екваторіальна Гвінея і Еквадор. Країни-члени ОПЕК контролюють близько 2/3 світових запасів нафти.
Частка Катару в складі ОПЕК - одна з найменших, але в світі в 2016 році країна займала 25 місце за обсягами видобутку (650 тис. барелів на день).

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...