"Не треба законодавчо забороняти чи регламентувати релігійне життя в світській державі", - Георгій Коваленко

Родина патріотів здатна виховати патріота і гідного громадянина, а родина християн – виховає справжнього християнина, вважає протоієрей

Фото: glavcom.ua

Протоієрей УПЦ МП Георгій Коваленко прокоментував петицію на сайті Президента щодо вимоги заборонити хрещення дітей до їх повноліття. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Фейсбук".

"Сьогодні, 28 вересня, снідав з "1+1".

Виявилося, що на сайті президента зареєстровано петицію, що вимагає заборонити хрещення немовлят.

Запитали, як я до цього ставлюся.

По-перше, сам факт публічної дискусії навколо теми хрещення – це добре.

По-друге, чомусь подумалося, що, якщо діяти в такій логіці, то можна почати вимагати не вважати громадянами дітей до 16 років, забороняти патріотичне виховання і пропонувати по досягненні повноліття обирати собі громадянство.

А, якщо серйозно, то родина патріотів здатна виховати патріота і гідного громадянина, а родина християн – виховає справжнього християнина.

По-третє, традиція хрестити в дитинстві (як у православних), або дорослим (як у далеко не всіх протестантів) не позбавляє людину необхідності робити свідомий вибір віри і моральних орієнтирів. Бо християнином ти стаєш не за фактом хрещення, а тоді, коли твоя віра втілюється в життя.

По-третє, мені подобається практика греко-католиків поновлювати обітниці хрещення для людей, хрещених у дитинстві, але не вихованих в традиції.

Й останнє, особисто я хрестився за власним вибором і свідомо, а своїх дітей і онуків хрестив немовлятами. Тому можу зрозуміти pro&contra теми.

P. S. І не треба законодавчо забороняти / регламентувати релігійне життя в світській державі. Не забуваймо наслідки державного православія в Російській імперії і державного атеїзму імперії радянської", - пише Коваленко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...