"Не відповідає дійсності інформація, що це Росія повністю забезпечує електроенергією ОРДЛО", - Снєгирьов

Експерт наголошує, що заява уряду про синхронізовану роботу ТЕС біля міста Щастя на Луганщині з єдиною енергосистемою України - це видавання бажаного за дійсне.

Так хто ж насправді забезепечує електрикою ОРДЛО? Ілюстрація: Техно СОТНЯ.

Мінська підгрупа щодо врегулювання конфлікту на Донбасі визначила дивний механізм для погашення боргів за воду і енергопостачання підприємствами ОРДЛО. Зокрема, сторони домовилися про передачу готівки. Причому працівники СБУ мали гарантувати безпеку сепаратистам. Про це сайту "24" повідомив військовий експерт Дмитро Снєгирьов, передають Патріоти України.

За його словами, було визначено місце зустрічі, куди представники самопроголошених республік мали привезти валізу з готівкою і під гарантію недоторканності і безпеки внести кошти на рахунки компаній в українських банках. Механізм мав запрацювати 20 липня. Та під час зустрічі представників ОРДЛО затримали співробітники СБУ. І це стало приводом для інсинуацій з боку ватажків псевдореспублік, що може зашкодити Україні під час переговорів у Мінську.

"Україна наразилися на можливі звинувачення з боку окупаційних адміністрацій "ЛДНР". При цьому влада України робить суперечливі заяви. Після заяви з боку "ЛДНР" про націоналізацію українських підприємств, Україна повинна була призупинити будь-яку співпрацю. Ще в квітні влада стверджувала, що "ЛНР" відключена від енергопостачання за борги. І тільки в липні прозвучала заява про відключення "ДНР". Виникає питання: чи було насправді відключення "ЛДНР", і чи не означає це, що ми і далі постачаємо на окуповані території воду і електроенергію?" – зауважує Снєгирьов.

При цьому експерт наголошує, що заява уряду про синхронізовану роботу ТЕС біля міста Щастя на Луганщині з єдиною енергосистемою України не відповідає дійсності. Як стверджує Дмитро Снєгирьов, немає технічних можливостей без будівництва окремої підстанції.

"Щоб синхронізувати роботу енергосистем на окупованих територіях з Україною, потрібно побудувати нову підстанцію в м. Кремінна. Але примітно, що вартість будівництва підстанції зросла майже вдвічі – з 550 мільйонів гривень до 1,08 мільярда. Також не відповідає дійсності інформація, що Росія повністю забезпечує електроенергією ОРДЛО. РФ забезпечує лише населення. Але там працюють шахти і помислові підприємства, тобто промислова напруга з України йде, а платять за це українці", – наголосив Снєгирьов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...