Неймовірний проект житла всередині велетенської секвої (фото)

Архитектура, що зберігає ландшафт та природу.

Фото: dneprcity.netХмарочоси будуватимуть в стовбурах дерев. На нещодавньому конкурсі архітектурних проектів «Хмарочоси майбутнього» особливий інтерес викликав новаторський проект «Пам'ятник гігантові», повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Проект небоскреба внутри гигантской секвойи. ФотоЙого автори, архітектори з США, пропонують будувати висотні будівлі всередині стовбурів гігантської секвої, гнилих від часу. Таким чином можна виростити ціле місто посеред лісу, практично не порушивши ландшафту.
Проект небоскреба внутри гигантской секвойи. ФотоПроект американських архітекторів не тільки пропонує дешеве та економічне житло для людей, а й сприяє збереженню природного ландшафту. Хмарочоси пропонується розміщувати в стовбурах гігантської секвої, які вже згнили від часу. Як не дивно, це допоможе зберегти дерево - принаймні, зовні: адже інакше згнилий стовбур неодмінно розвалиться.
Проект небоскреба внутри гигантской секвойи. ФотоСеквої - найбільші окремі дерева в світі: середня висота їх - 50 - 85 метрів, ширина стовбура - 6-8 метрів. Крім того, секвої відрізняються довгожительством: деякі екземпляри можуть похвалитися віком в 3000 років. Проект американських архітекторів створений спеціально для Сьєрра-Невади - місця, де стародавні гігантські секвої ростуть природним чином.
Проект небоскреба внутри гигантской секвойи. ФотоВін був представлений на міжнародному архітектурному конкурсі «Хмарочоси майбутнього». На думку авторів проекту, він пропонує новий архітектурний підхід до гармонійного співіснування людини з природою.

Архітектура ховається в порожніх стовбурах, не порушуючи приголомшливого пейзажу, сформованого деревними гігантами. Будівля стає немов штучним органом, який замінив собою згнилі нутрощі дерева. Можливо, вже скоро людям доведеться жити ось такі незвичайні лісових хмарочосах!

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...