Непередбачувана кава: Що буде, якщо відмовитись від улюбленого напою

У світі роками точаться суперечки про те, чи варто пити каву і чи корисна вона. Остаточної вдповіді так і не було, адже у цього напою, як і безліч корисних властивостей, так і поганих (за умови, якщо ви перевищуєте дозу).

Як не крути, а кава чудово бадьорить і без неї часом буває дуже важко. Однак цікаво, що трапиться із тілом, якщо перестати пити каву, задаються питанням Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Перше, що ви відчуєте – занепад сил. У вас буде боліти голова, ви будете відчувати втому і сильні перепади настрою. Такі симптоми лише перших кілька днів без кави – далі організм прийде в норму.

Ви можете втратити кілька кілограмів, або навпаки – потовстішати. Все діло в тому, що у першому випадку ми до кави часто беремо шоколадку, печиво чи інші солодощі і споживаємо багато калорій, не помічаючи їх. Без кави кількість солодкого зменшиться.З іншого боку – кофеїн пригнічує апетит і без нього вам може хотітись їсти більше, аніж зазвичай.

Без кави значно покращується якість сну. Це вже доведено сотнями лікарів та вчених. Тож кофеїнозалежні люди сплять гірше і відпочивають менше. В перші дні відмови від кави ви не завжди відчуєте, що почали спати більше. Однак згодом можна помітити, що енергії та сил вистачає на увесь день, а не як раніше.

Експеримент по вивченню раку молочної залози довів, що жінки, які споживають по 5 чашок кави в день, на 57% рідше страждають таким видом раку. Без кави в організм потрапляє менше антиоксидантів, які захищають від утворення злоякісних пухлин.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...