Хіти тижня. Лише півгодини на день: Вчені назвали метод продовження життя, доступний кожному

Читання книг завдяки своєму антистресовому ефекту захищає від ряду захворювань, які зачіпають центральну нервову систему.

Читання допомагає жити довше. Фото: соцмережі.

Дослідники зі США стверджують, що відстрочити наближення смерті допомагає читання книг, передають Патріоти України.

«Люди, які читають книги, живуть довше за тих, хто читанням не захоплюється», - заявили, зокрема, американські фахівці, що представляють Єльський університет.

Даний висновок зроблений вченим на підставі відомостей, отриманих в ході 12-річного експерименту. Він показав, що читання книг є одним з найефективніших способів протистояти стресу, підвищеній тривожності і неспокою. Згідно з новими даними, книги здатні знизити тривожність на 68%, і в якості заспокійливого засобу діють на нервову систему навіть краще, ніж прогулянки на свіжому повітрі. За словами вчених, читання книг завдяки своєму антистресовому ефекту захищає від ряду захворювань, які зачіпають центральну нервову систему.

Експерти підкреслили, що саме стрес лежить в основі 40% випадків інсульту і інфаркту. При цьому читання не тільки знижує ймовірність постраждати від загрожуючих життю судинних порушень, а й підтримують головний мозок в «робочому тонусі». Зокрема, підтвердилося, що у читаючих літніх людей набагато повільніше погіршуються когнітивні здібності в порівнянні з однолітками, які нехтують читанням.

Врахувавши той комплекс переваг для здоров'я, який забезпечує читання книг, фахівці в результаті резюмували: дане заняття дійсно може продовжувати людям життя. «Люди, які читають більше півгодини (210 хвилин) на день, на 23% менше ризикують піти з життя передчасно», - такий вердикт авторів роботи.

Джерело: ASN

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...