"Нервова реакція Медведчука на мирний план Новинського пов'язана із загрозою його монополії на відносини з Кремлем", - політолог

Віктор Медведчук тривалий час "продає" свої ексклюзивні відносини з Москвою як переговірника, але його становище може похитнутися через діяльність нардепа Вадима Новинського.

Андрій Золотарьов. Фото: tt.inf.ua.

Глава політради партії "За життя", кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук нервово відреагував на пропозиції щодо врегулювання ситуації на Донбасі від нардепа, глави парламентської фракції Опозиційного блоку Вадима Новинського. Про це написав у своєму Facebook політолог, керівник аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов, передають Патріоти України.

"У нервовій реакції Медведчука на пропозиції Новинського щодо досягнення миру більшість експертів побачила насамперед продовження міжусобиці в біло-блакитному секторі української політики. Насправді є і більш очевидні досвідченому спостерігачеві, скажімо так, особисті мотиви. Медведчук передусім відомий як впливовий закулісний гравець. Із 2014 року відносини Києва і Москви перебувають у точці нижчій за нуль, простіше кажучи – заморожені. Однак життя не зупиняється, достатньо подивитися на статистику товарообігу РФ і України. А отже, завжди є безліч питань, які потребують урегулювання", – зазначив експерт.

Золотарьов додав, що зараз "піднімаються акції" посередників, які можуть налагодити комунікацію між двома сторонами, що ворогують. "Із 2014 року цю нішу майже монопольно займав Медведчук, успішно продаючи себе в цій ролі як у Москві, так і в Києві. Про те, що Медведчук на особливому рахунку у північного сусіда, а отже – на особливому становищі у Банкової, вже писано-переписано. Перфоманси радикалів різних мастей типу "буйних людей" не мають ваги, треба ж відбудовуватися якось від режиму. З недавніх пір Медведчук зайнявся активним поверненням у публічну політику. І за накатаною схемою почав тепер уже електорату продавати свої ексклюзивні відносини з Кремлем і свою винятковість як рішали в питаннях миру. Але стався збій. Ну як стався? Він і був. І ім'я цього "збою" в нехитрій схемі Медведчука – Вадим Новинський", – написав політолог.

Він уважає, що Медведчук бачить у Новинському загрозу своєму монопольному становищу посередника між Москвою і Києвом. "Між іншим, Вадим автор і лобіст "Меморандуму миру і злагоди" від 20 травня 2014 року. Єдиного документа, проголосованого Верховною Радою, який можна впевнено назвати реальною спробою врегулювання конфлікту на сході України. Так, потім була перемога [президента України Петра] Порошенка на виборах і "мир і злагоду" швидко згорнули. Але це вже минуле. А зараз Новинський має пристойну впізнаваність, вплив і величезну підтримку й авторитет у багатомільйонній православній громаді країни. І ось на цьому тлі Віктор Володимирович, попри всі його підкилимні таланти, починає скидатися на гальванізованого Франкенштейна публічної української політики. Ну як тут не обуритися, як не занервувати? Спокусилися на святе. На "ключ і замкову щілину", як це було сформульовано на з'їзді опоплатформи", – заявив Золотарьов.

На його думку, Медведчук не залишить цю ситуацію і буде боротися за свій вплив. "І от за цю монопольку, навіть не за крихти електорального пирога, В.М. буде битися всерйоз і без жодних сентиментів. Але тільки для дуже багатьох очевидно, що лаз на "північ" у "комірчині тата Карло" із хвірткою, в яку може протиснутися лише один, – це зовсім не єдиний шлях і не єдині двері до миру в Україні", – переконаний автор.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення DeepStateUA станом на 17 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 14:20

Останнім часом на фронті сталося багато подій та змін: бої за Часів Яр, просування в районі Авдіївки, активні штурми на Красногорівку та Роботине. Проговорили про непублічні райони Старомайорськ-Урожайне та Сіверська, де ведуться такі ж запеклі бої. Пр...

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...