Несподіваний поворот: Лев взяв на себе функції вихователя дитинчати

​Мама-левиця по кличці Рейчел з Блекпульського зоопарку (Великобританія) народила левеня Кхарі, коли їй було 14 років — тобто, за левиними мірками, вона була майже старенькою. Через сім місяців, вранці у Святвечір, левиця померла.

Фото: infokava.com«Вона не вставала, як зазвичай, коли ми називали її по імені. Кхарі був дуже збентежений і сидів у кутку», — розповідає про страшний день Адам Кеньон, старший за ссавцям в зоопарку, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Співробітники зоопарку дуже хвилювалися за долю левеня. У дикій природі обов'язок по догляду за дітьми цілком лежить на левицях, самці в цьому ніяк не беруть участь.

Кхарі (що означає «король» мовою суахілі) був відразу відправлений до свого батька Воллеса. Працівники зоосаду були здивовані, коли той взяв на себе роль матері, займаючись з сином грумінгом, облизуючи його, відповідаючи на ласку.

Кхарі, який раніше любив спати, притулившись до Рейчел, тепер став так само спати поруч з батьком. «Ми відчули величезне полегшення, побачивши, що Уоллес зайнявся вихованням сина», — каже Кеньон.

Взагалі, кіпери могли і самі виростити левеня, але вони були раді, що лев проявив батьківські інстинкти. «Для того, щоб виростити лева, необхідний лев», — пояснюють в зоопарку.

Кхарі і Уоллес протягом багатьох місяців були нерозлучні. Тато-лев тримався спокійно, а там, де потрібно, виявляв авторитет, але не надто агресивно — і навіть дозволяв з собою активно грати.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їхній час добігає кінця, - Forbes

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:16

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...