Незабаром екстремальна погода вбиватиме до 152 000 європейців на рік (відео)

Це станеться, якщо люди негайно не почнуть скорочувати викиди парникових газів.

Про це йдеться в дослідженні Об'єднаного дослідницького центру Європейської комісії, опублікованому в The Lancet Planetary Health journal, передають Патріоти України.

Удари спеки призведуть до 99% усіх смертей від погоди, а найбільше постраждає південна Європа.

Якщо нічого не буде зроблено для скорочення викидів парникових газів та поліпшення політики зменшення впливу на екстремальні погодні явища, то смертність через екстремальну погоду може зрости з 3000 на рік (такі дані за період від 1981 року до 2010) до 152 тисяч (у період між 2071 та 2100 роками).

"Зміна клімату є однією з найбільших глобальних загроз для здоров'я людей 21 століття, і небезпека для суспільства буде все більше пов'язана з небезпекою, пов'язаною з погодою", - сказав один із авторів дослідження Джованні Форз'єрі.

"Якщо глобальне потепління не буде терміново враховане, якщо не будуть вжиті відповідні заходи, до кінця століття на рік щорічно близько 350 мільйонів європейців можуть постраждати від шкідливих кліматичних надзвичайних ситуацій", - зазначили дослідники.

В Україні вже кілька днів вирує аномальна спека. Синоптики прогнозують і на сьогодні, 5 серпня, високі температури. Найгарячіше буде на сході та півдні - там стовпчики термометрів піднімуться до 38 градусів.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зверніть увагу: Путін стає дедалі більше схожим на Брежнєва (фото)

вівторок, 7 травень 2024, 22:02

Сьогодні, 7 травня, у Росії відбулася п'ята за останню чверть століття так звана церемонія інавгурації Володимира Путіна. Після церемонії у соцмережах почали активно обговорювати схожість президента Росії Володимира Путіна і Генерального секретаря ЦК К...

Оце так: Швейцарські банки продовжують приймати від росіян перекази в рублях - джерело

вівторок, 7 травень 2024, 21:53

Попри на посилення Швейцарією правил банківського обслуговування громадян РФ, частина банків країни продовжує приймати з Росії великі перекази в рублях. Про це повідомляє Forbes із посиланням на свої джерела, передають Патріоти України. За словами одно...