Хіти тижня. "Мы мстим, и мстя наша ужасна": РПЦ придумала, чим відповісти на підтримку України Константинополем

Речник патріарха Кирила заявив, що РПЦ вирішила утворити патріарший екзархат в Азії і наголосив, що вона нібито має там значні успіхи.

Олександр Волков. Фото: ТАСС.

Російська православна церква продовжує відзначатися зухвалими рішеннями через створення Єдиної Православної церкви в Україні та її підтримку Вселенським патріархатом. Так, 28 грудня Синод РПЦ вирішив утворити свої патріарші екзархати в Західній Європі і Південно-Східній Азії. Про це повідомив прес-секретар патріарха Кирила священик Олександр Волков після Синоду РПЦ, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

"Синод ухвалив утворити патріарший екзархат у Західній Європі з центром у Парижі, включивши в сферу пастирської відповідальності даного екзархату наступні країни: Андорра, Бельгія, Велика Британія та Північна Ірландія, Ірландія, Іспанія, Італія, Ліхтенштейн, Люксембург, Монако, Нідерланди, Франція, Швейцарія", – сказав він.

Речник патріарха Кирила зазначив, що таким чином, РПЦ відповідає на дії Константинополя в Україні. Окрім того, священослужитель додав, що РПЦ також вирішила утворити патріарший екзархат в Азії і наголосив, що вона нібито має там значні успіхи.

"У зв'язку зі значними успіхами місії Російської православної церкви в Азії, що виражаються збільшенням числа храмів і громад, появі духовенства з числа місцевого населення, збільшенням інтересу до російського православ'я, а також у зв'язку зі збільшенням російськомовного населення, яке на постійній або тимчасовій основі проживає в цих країнах і регіонах, був утворений патріарший екзархат в Південно-Східній Азії з центром в Сінгапурі", – додав він.

Зокрема, у в Азії до сфері пастирської відповідальності екзархату мають входити такі країни: Сінгапур, В'єтнам, Індонезія, Камбоджа, КНДР, Південна Корея, Лаос, Малайзія, М'янма, Філіппіни і Таїланд.

Один із пілотів збитого російського Ту-22МЗ загинув, пошуки ще одного тривають, - губернатор Ставропольського краю

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:44

Один із льотчиків збитого російського літака Ту-22МЗ загинув. Про це повідомив губернатор Ставропольського краю країни-агресора РФ Володимир Владимиров у Telegram, передають Патріоти України. "Отримано уточнені дані щодо інциденту з російським військов...

Бо Путіну потрібне "гарматне м'ясо": Росіянам влаштують масову перевірку дітородності

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:30

Російський уряд доручив регіонам перевірити репродуктивне здоров'я росіян на тлі сталого падіння народжуваності. Про це йдеться у виданні "Медвестник", передають Патріоти України. Російське МОЗ спрямувало в суб'єкти рекомендації щодо диспансеризації чо...