"Ні під час пологів, ні до, ні після ніхто не натякав моїй доньці про гроші. Всі 12 годин поруч з нею були чутливі лікарі і медсестри", - українська письменниця

Напевно, 3-му пологому будинку далеко до європейських багатих сучасних клінік, але люди там працюють неймовірні!

Пологи в Києві вразили... людяністю медиків окремої лікарні. Фото: соцмережі.

"Нарешті закінчився мій місячний «бан». За цей час у мене відбулося багато цікавих подій. Але найголовніша – народження третього онука! Як часто в своїх сценаріях для мелодрам мені доводилося описувати пологи моїх героїнь, які народжували в літаках, вагітними стрибали з човнів, пливли до берега і народжували немовлят на безлюдних остовах, жили в землянках і використовували замість пелюшок циганські спідниці", - пише Тетяна Малахова на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Під час написання сценаріїв я читала купу книжок про акушерську допомогу і переживала разом зі своїми героїнями і акторками, які грали вагітних. Але ці переживання, звичайно, не можна порівняти з тими, які охопили мене в київському пологовому будинку №3 на початку червня, коли народився мій онук.

Моя донька потрапила туди майже за місяць до пологів. І перше, що вона мені надіслала – жахливі світлини старих душових кабінок. А при першій зустрічі розповіла, що кажуть про цей пологовий будинок – не підійдуть до вагітної, доки кожному від санітарки до лікаря не покладуть в кишеню…

Я вмовляла доньку перейти в іншу лікарню, де є чудові знайомі лікарі. Але вона хотіла народжувати за місцем прописки, поруч з домівкою, щоб кожного дня відвідувати старших синів – Іллюшу (5 років) і Устимчика (2 роки).

І ось наступили пологи, які тривали с ранку до вечора. Донька заборонила мені телефонувати знайомим і взагалі втручатися… «Ми з чоловіком самі розберемося! Ми не маленькі».

Я трохи не збожеволіла… І ось я тримаю на руках маленького Сашка, а моя втомлена Женя каже: «Мамо, ну чого на лікарів так наговорюють? Я кращих фахівців не бачила…».

І виявилось, що ні під час пологів, ні до, ні після ніхто не натякав моїй доньці про гроші. Всі 12 годин поруч з нею були чутливі лікарі і медсестри, які заспокоювали її, підтримували, давали поради, а під час пологів санітарки, медсестри, акушерки, лікарі стали як дбайливі рідні люди.

Напевно, 3-му пологому будинку далеко до європейських багатих сучасних клінік, але ж люди… люди там працюють неймовірні! І було щось символічно в цьому пологовому будинку… він нагадав мені нашу Україну… Ще далеко до високого добробуту, ще не все відповідає світовому рівню, але ж люди… люди у нас неймовірні! І тому коли небайдужі руки лікарів передають молодій мамі немовля, віриш, що у нас все буде добре!...".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ISW дав прогноз, коли Сили оборони України зможуть піти у рішучий контрнаступ

неділя, 28 квітень 2024, 9:23

Збройні сили України за допомогою сучасного військового озброєння, наданого союзниками, зможуть не допустити суттєвого просування російських військ. Україна, найімовірніше, стабілізує лінію фронту в найближчі місяці та зможе розпочати обмежені контрнас...

Відкочування фронту на Донецькому напрямку продовжується... Але це все ще можна виправити, - український військкор

неділя, 28 квітень 2024, 9:14

Український військовий кореспондент Богдан Мирошников у свіжому пості від ранку 28 квітня таке доповідає про ситуацію на фронті.