Ніяк не можуть зрозуміти в Кремлі, що нікому вони не потрібні зі своїм "русским миром". Тому й пішла від них Україна назавжди - Піонтковський

На думку експерта, Заходу ще не пізно провести роботу над помилками щодо стратегії протистояння російській агресії.

Андрій Піонтковський. Фото:Гордон

Російський політолог Андрій Піонтковський заявив, що агресія РФ щодо України зазнала краху, тому що сусіди Москви не підтримали її поведінку. Про це він написав у статті на Радіо Свобода, передають Патріоти України.

"Сказав же Обама в своєму скандальному інтерв'ю журналу Atlantic приблизно наступне: "Росіяни хочуть отримати Україну більше, ніж ми хочемо її захищати". Але ніяк не можуть зрозуміти в Кремлі, що проблема їх хотєлок - не в американцях, а в тому, що ніхто з сусідів Росії ніколи не піде покірно в їх "Ялту", що нікому вони не потрібні зі своїм "руськім міром". Тому і захлинулася російська агресія в Україні, тому й пішла від них Україна назавжди", - наголосив політолог.

"Але не здатні "кремлівські" були собі в цьому зізнатися, і затамували вони злобу на проклятих піндосів. Так своєю безпринципністю Захід виростив у себе під боком ядерного маніяка. Лихий чоловік бродить по своїй крижаній пустелі, розмахуючи вже не сокирою, як сто років тому, а атомною бомбою", - додав експерт.

Піонтковський підкреслив, що Заходу ще не пізно провести роботу над помилками.

"Захід може і повинен продемонструвати, що він протистоїть не Росії і російському народу, а людям, які здійснили найбільше в світовій історії пограбування власної країни. Арешт їх величезних активів і їх публічна моральна екзекуція в США і Великобританії викличуть гаряче схвалення у 99% російського суспільства і оголять брехню і лицемірство антизахідної пропаганди, яка роздувається Кремлем", - акцентував політолог.

"Американський або британський поліцейський конфіскований у злочинця вкрадений гаманець завжди повертає його законному власнику. Влада США і Великобританії повинні передати всі заарештовані активи у володіння Російської Федерації при дотриманні елементарної обережності - прийнятті в Москві закону про тотальну довічну люстрацію всіх чиновників-олігархів, причетних до викрадення цих коштів", - упевнений він.

При цьому, пише експерт, що гроші, які повернуть, не повинні потрапити в руки тих же злочинців.

"Саме таке вирішення проблеми швидкого російського трильйона було запропоновано ще в листопаді минулого року робочою групою Atlantic Council. У світовій політиці, на жаль, рідко трапляється, щоб прийняте рішення було б одночасно і моральним, і прагматичним. Повернення народу Росії викраденого його власними вождями стало б саме таким політичним кроком. Припинення багаторічного фінансового співробітництва Заходу з кремлівськими клептократами сьогодні - не тільки питання вірності демократичного світу своїм принципам, а й важливе завдання його безпеки", - резюмував Піонтковський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення на фронті станом на 4 травня 2024 року - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 18:01

▶️ Біломосковський Сіверський та Білгородський відтинки — тривають обстріли нашого прикордоння.

"Штрафи за неправильне паркування": Прикордонники показали, як карають окупантів за атаки на мотоциклах (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:42

Українські прикордонники показали, як нищать окупантів, які намагаються штурмувати їх позиції на мотоциклах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. "Прикордонники "Помсти" штрафують окупантів за неналежне паркування м...