Німеччина ставить питання про позбавлення Грузії безвізу з ЄС

На засіданні глав МВС у Брюсселі обговорять питання громадян Грузії, які порушують умови візової лібералізації.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у своєму Твіттері розповів про те, що Німеччина має намір підняти питання порушення громадянами Грузії умов безвізового режиму на раді ЄС, повідомляють Патріоти України.

"Німеччина підніме питання громадян Грузії, які порушують умови візової лібералізації з ЄС на засіданні глав МВС у Брюсселі 8 березня. Жодного рішення в рамках механізму призупинення безвізового режиму прийматися не буде" - написав він.

Крім того, за словами журналіста, президента Грузії під час його візиту до Брюсселя 8-10 березня попросять вжити зусиль для боротьби з порушеннями умов безвізового режиму. Безвізовий режим між Грузією та ЄС набув чинності 28 березня 2017 р. Європейський Союз залишив за собою право призупинять безвізовий режим за певних обставин. Такими обставинами названо збільшення числа нелегалів, необґрунтованих заяв про надання притулку, створення внутрішньої небезпеки громадянами цієї країни.

У січні дипломати ЄС обговорювали механізми призупинення безвізових режимів з третіми країнами і висловили занепокоєння щодо Грузії та Албанії, однак ризиків призупинення безвізу тоді не було.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В нагороду отримав грамоту: Одеський ексдепутат передав російській ФСО свою колекцію раритетних авто (фото)

середа, 24 квітень 2024, 22:02

Колишній депутат Одеської міської ради передав колекцію раритетних автомобілів на так звану виставку для федеральної служби охорони в столиці країни-агресора Москві, йому оголосили про підозру у пособництві ворогу. Про це повідомила Одеська обласна про...

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20