Готові виділити кошти, але із певними умовами: ЄС хоче взяти Донбас під свій контроль

Єврочиновники настільки не довіряють нашій владі, що гроші надати готові, але власному агентству, яке буде працювати на території України і самостійно буде використовувати ці кошти.
У ЄС готові виділити гроші на відновлення Донбасу, але під своїм контролем. Фото: соцмережі.

Європейський Союз має намір взяти Донбас під свою протекцію, зайнявшись курируванням грошей, які будуть виділені Україні на відновлення регіону. Про це йдеться в так званому "плані Сайдіка", попередній варіант якого мають у своєму розпорядженні журналісти, передають Патріоти України.

Зокрема, план передбачає створення Агентства реконструкції Східної України (Eastern Ukraine Reconstruction Agency, EUKRA), яке буде працювати під егідою ЄС впродовж 6-8 років.

Головна мета EUKRA - акумуляція коштів донорів: ЄС, Агентства США з міжнародного розвитку, інших міжнародних організацій та навіть Росії. Ці гроші будуть витрачені на відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу (як окупованої частини, так і підконтрольної Україні).

При цьому, як розповів дипломат Василь Філіпчук, Україна спочатку пропонувала ЄС використати сценарій, який спрацював після війни Росії проти Грузії. "ЄС провів конференцію і зібрав 5 мільярдів євро допомоги Грузії. В нашому випадку це буде 15-20 мільярдів євро. Це реально. Але справа в тому, що єврочиновники настільки не довіряють нашій владі, що гроші надати готові, але не нашій владі, а власному агентству, яке буде працювати на території України і самостійно буде імплементувати, і використовувати ці кошти", - підкреслив Філіпчук.

Джерело: Апостроф

Небо стане захищенішим: Остін сказав, скільки літаків F-16 отримає Україна у 2024 році

субота, 27 квітень 2024, 9:44

Протягом 2024 року Україна отримає більше ескадрильї американських винищувачів F-16. Вони прибуватимуть разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, передають Патріоти України. . Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін на засіданні 21-го засіданн...

Не хотіли захищати рідну Україну - стали м'ясом для держави-агресора: Стало відомо, скільки шахтарів, що залишились в окупації росіяни забрали на війну

субота, 27 квітень 2024, 9:32

Щоб простимулювати гірників іти вбивати вільних українців, окупанти закрили майже всі шахти Донбасу, залишивши сім''ї аполітичних кротів без засобів існування. Російські загарбники мобілізували на тимчасово окупованій частині сходу України майже 60 про...