"Ніж у спину" герру Путіну: Меркель заявила про пошуки альтернативи російському газу

Німецький канцлер вкотре виступила за багатосторонність у міжнародних відносинах, здатність до компромісів і проти принципу "мої інтереси передусім".

Ангела Меркель. Фото: Рейтерс.

Канцлер ФРН Ангела Меркель у середу на Економічному форумі в Давосі заявила, що Німеччина буде прагнути до диверсифікації постачань енергоносіїв, експортуючи їх не лише з Росії, повідомляють Патріоти України.

"Перед Німеччиною стоять три виклики, дуже тісно пов'язані з її майбутнім: питання енергетичного повороту, ...оцифровка,... демографія", - сказала Меркель. У тому, що стосується енергетики, вона сказала, що Німеччина буде прагнути до диверсифікації постачань енергоносіїв, експортуючи їх не лише з Росії, яка є головним постачальником природного газу, а й зі США, які готові постачати скраплений газ, та з інших джерел. Основним же елементом енергопостачання ФРН стане, за словами Меркель, відновлювальна енергетика.

"Треба чесно сказати: нам доведеться споживати більше природного газу", - сказала вона. Меркель додала, що Німеччина реалізує свої плани дуже повільно, це стосується, зокрема, будівництва трубопроводів. "Ми маємо прискоритися, не порушуючи законів", - заявила вона.

Серед глобальних викликів канцлер назвала проблему з оцінкою даних, їх захистом; етичні аспекти розвитку штучного інтелекту, біоетичні питання. Меркель вважає, що Європа зараз знаходиться на шляху, "на якому немає гарантії успіху", на якому вона стоїть перед економічним домінуванням, з одного боку, США, а з іншого - Китаю, двох великих полюсів впливу в сьогоднішньому світі. Європа в таких умовах змушена шукати союзників, підкреслила вона. При цьому Меркель зазначила, що у ФРН немає уніфікованої, стандартної політики по відношенню до США, Китаю або Росії.

"Нам потрібні гнучкі інструменти у відносинах", - сказала канцлер. Вона вкотре виступила за багатосторонність у міжнародних відносинах, здатність до компромісів і проти принципу "мої інтереси передусім".

"Глобальна архітектура буде функціонувати лише в тому випадку, якщо ми будемо здатні до компромісів", - переконана вона. Меркель закликала враховувати інтереси інших у власній національній політиці. Також глава німецького уряду торкнулася теми необхідності реформувати міжнародні структури та інституції так, щоб вони відображали сьогоднішні реалії і щоб був відновлений баланс сил у світі.

Джерело: Укрінформ

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...