"Ніж у спину" герру Путіну: Меркель заявила про пошуки альтернативи російському газу

Німецький канцлер вкотре виступила за багатосторонність у міжнародних відносинах, здатність до компромісів і проти принципу "мої інтереси передусім".

Ангела Меркель. Фото: Рейтерс.

Канцлер ФРН Ангела Меркель у середу на Економічному форумі в Давосі заявила, що Німеччина буде прагнути до диверсифікації постачань енергоносіїв, експортуючи їх не лише з Росії, повідомляють Патріоти України.

"Перед Німеччиною стоять три виклики, дуже тісно пов'язані з її майбутнім: питання енергетичного повороту, ...оцифровка,... демографія", - сказала Меркель. У тому, що стосується енергетики, вона сказала, що Німеччина буде прагнути до диверсифікації постачань енергоносіїв, експортуючи їх не лише з Росії, яка є головним постачальником природного газу, а й зі США, які готові постачати скраплений газ, та з інших джерел. Основним же елементом енергопостачання ФРН стане, за словами Меркель, відновлювальна енергетика.

"Треба чесно сказати: нам доведеться споживати більше природного газу", - сказала вона. Меркель додала, що Німеччина реалізує свої плани дуже повільно, це стосується, зокрема, будівництва трубопроводів. "Ми маємо прискоритися, не порушуючи законів", - заявила вона.

Серед глобальних викликів канцлер назвала проблему з оцінкою даних, їх захистом; етичні аспекти розвитку штучного інтелекту, біоетичні питання. Меркель вважає, що Європа зараз знаходиться на шляху, "на якому немає гарантії успіху", на якому вона стоїть перед економічним домінуванням, з одного боку, США, а з іншого - Китаю, двох великих полюсів впливу в сьогоднішньому світі. Європа в таких умовах змушена шукати союзників, підкреслила вона. При цьому Меркель зазначила, що у ФРН немає уніфікованої, стандартної політики по відношенню до США, Китаю або Росії.

"Нам потрібні гнучкі інструменти у відносинах", - сказала канцлер. Вона вкотре виступила за багатосторонність у міжнародних відносинах, здатність до компромісів і проти принципу "мої інтереси передусім".

"Глобальна архітектура буде функціонувати лише в тому випадку, якщо ми будемо здатні до компромісів", - переконана вона. Меркель закликала враховувати інтереси інших у власній національній політиці. Також глава німецького уряду торкнулася теми необхідності реформувати міжнародні структури та інституції так, щоб вони відображали сьогоднішні реалії і щоб був відновлений баланс сил у світі.

Джерело: Укрінформ

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...