Нью-Йорк витратить 150 млн доларів на дуже незвичну споруду

Проект сходів запропонувала архітектурна компанія Heatherwick Studio в минулому році, і виглядав він як один з концептів, який ніколи не буде реалізований.

Фото: infokava.com

За даними газети New York Times, проект обійдеться в 150 мільйонів доларів США. Сходи піднімуться на висоту 45 метрів. Їх сталева конструкція складатиметься з 154 пов'язаних між собою сходів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Загальна кількість сходинок складе 2500 штук, а в якості зон відпочинку між сходовими прольотами побудують 80 майданчиків. Щоб пройти всі сходи і оглядові майданчики, відвідувачам доведеться подолати понад півтора кілометрів шляху.

Сталева конструкція створить відчуття «нескінченних» сходів, бо всі сходові прольоти будуть однаковими. Споруда будується для того, щоб забезпечити жителів Нью-Йорка і туристів новим видом оглядових майданчиків. Зі сходів відкриється неповторний краєвид на Хадсон-Ярдс — район на заході Манхеттена.

Форма конструкції буде нагадувати вулик. Діаметр споруди біля основи складе 15 метрів, а його верхня частина розшириться вже до 46 метрів. Самі сходи виготовляють в Італії, а потім переправляють на західну сторону Манхеттена по частинах. Спочатку сталеві конструкції подорожують 15 днів на кораблі до порту Ньюарк, потім перетинають Гудзон і нарешті розвантажуються в Манхеттені. Перші 10 частин з 75 вже доставили на місце будівництва.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...