Нова російська загроза: Чи готові ми дати відсіч ворогу в Азовському морі - експерт

За його словами, небезпека існує не тільки з боку Азовського, а й Чорного моря. І наші збройні сили до цього готуються.

Ілюстрація:Кореспондент

У зв'язку із затриманням українських суден в акваторії Азовського моря, військові експерти все активніше говорять про загрозу вторгнення РФ. Чи готові ми дати відсіч? Про це на сайті Новое время пише директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, передають Патріоти України, продовжуючи:

Небезпека існує не тільки з боку Азовського, а й Чорного моря. І наші збройні сили до цього готуються. Вони розглядають, скажімо так, можливість завдання удару з різних напрямків і за наявності найменшого ризику готують відповідні сили та інфраструктуру. Інше питання, що цих сил недостатньо. Тому використовують все, що є. Берегова лінія обладнана і в артилерійському плані, і в мінному.

Детальніше я розповідати про оборону не можу, але в тому, що збройні сили бачать таку небезпеку і до неї готуються, у мене сумнівів не виникає.

На сьогодні ні в Чорному, ні в Азовському морях у нас недостатньо прикордонних і військово-морських сил, щоб запобігти затриманню українських суден Росією. Це явний пробіл у наших можливостях, але Україна робить все, щоб його закрити.

Проблеми є і в кількісному, і в технічному плані. У наших військово-морських сил немає таких суден, які могли б повною мірою протистояти загрозі. Тому зараз мова йде про передачу прикордонній службі двох катерів зі США. Також говорять про будівництво певної кількості таких суден на наших промислових об'єктах. Але поки що цього мало.

Але справа в тому, що це тільки одна зі складових оборони. Інша – сили берегової охорони. За відсутності належних ресурсів на морі, є можливість якимось чином компенсувати цей недолік силами берегової охорони. Що ми і робимо.

Ну а також необхідно серйозно переглянути всі існуючі двосторонні домовленості з Росією про використання Азовського моря. І міняти їх – вони не задовольняють Україну. Це все, грубо кажучи, відрижка минулих режимів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...