"Новачок" часів СРСР: Британський експерт пояснив, чим отруїли екс-агента ГРУ Скрипаля

Речовина була розроблена таким чином, щоб її не можна було виявити під час стандартних перевірок.

На місці отруєння екс-агента ГРУ. Фото:Дзеркало тижня

Російського шпигуна Сергія Скрипаля отруїли нервово-паралітичною речовиною, розробленою ще за часів СРСР. Таку заяву зробив колишній командир британських хімічних і біологічних контртерористичних сил Хеміш де Бреттон-Гордон, передають Патріоти України з посиланням на Daily Express.

"Ми знаємо, що це нервово-паралітична отруйна речовина, а зарин і VX (ВІ-газ, - Ред.) уже офіційно скасували, тому залишається "Новачок", - сказав експерт.

Він зазначив, що речовина була розроблена таким чином, щоб її не можна було виявити під час стандартних перевірок. Скрипалю було достатньо лише доторкнутися до "Новачка" при відкритті будь-якої посилки, і ефект був би досягнутий всього через 40 хвилин.

"Такі речовини зазвичай мають високу в'язкість, що ускладнює їх розпорошення з невеликих контейнерів. Але знадобилася б дуже мала кількість у посилці, щоб спрацювало зі Скрипалем. Її також може бути доставлено у вигляді порошку", - розповів експерт.

За неофіційною інформацією, "Новачок" розроблявся в СРСР із 1970-х до 1990-х років. Ця хімзброя вважається приблизно у вісім разів отруйнішою від забороненого VX.

Нагадаємо, Скрипаля разом із його дочкою отруїли 5 березня в британському місті Солсбері, вони знаходяться в критичному стані.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...