Нове життя старих будинків: Німеччина дає приклад (фото)

Правдива казка про те, як німці дивовижно модернізують старі панельні будинки.

Багато вважають, що в Німеччині всі живуть в маленьких пряникових будиночках з казки, але в реальності будинки в спальних районах колишньої НДР (та й у деяких західних землях) мають вигляд зовсім інший, переказують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Ось так виглядає панельний будинок 70-х років після капремонту:

А до нього виглядав приблизно ось так:

Як бачимо, дома стоять впритул з проїзною частиною і архітекторам потрібно було якось вирішити цю проблему, щоб автомобілі не загороджували вхід в під'їзд. Ось як вони вийшли з ситуації:

Підхід до дому захищений від дороги невисокою бетонною огорожею за якої насадили зелені кущики, які не тільки розбавляють надлишок сірого кольору, але і роблять загородження візуально вище. В результаті мешканці будинку мають ось такі милі дворики перед своїми під'їздами:

Крайній правий під'їзд не має дворика, замість нього до дверей веде широкий спуск і є парковка для велосипедів.

А ось інший панельний будинок, його відремонтували вже давно і зовсім в іншому стилі, але він цікавий тим, що до нього прибудували ліфти, яких не було в первісному проекті будинку. На фото, два крайніх під'їзду з кожної сторони отримали по ліфту, а також по додатковому поверху.І під кінець, трохи про благоустрій дворів. Блукаючи серед ще невідремонтованих панельок, ви можете побачити ось це:Вихід з балкона першого поверху прямо на вулицю, причому не в калюжі і бруд, а у доглянутий садок. Ділянка здається разом з квартирою, так що паркан тут стоїть на офіційних підставах.


А ось ще одна місцева визначна пам'ятка - районний город!

Зараз тут є трохи будівельного сміття від споруджуваної альтанки і ростуть лише тюльпани, але пізніше з'являться огірки, томати, полуниця і навіть гарбузи! При цьому всі офіційно: місце для городу погоджено з адміністрацією і поділене між усіма "фермерами" порівну. На питання чи крадуть урожай, місцеві відповіли позитивно, але пояснили, що зникає тільки всяка дрібниця особливо красиві помідори або солодкі ягоди, які ростуть поруч зі стежкою - через город йде доріжка до трамвайної зупинки) і попадаються на очі дітям. Кабачки, гарбузи та інший "крупняк" зазвичай ніхто не чіпає.

За садом наглядають навіть ті, хто нічого не вирощує і причина тому - затишне місце для гриля, яким користуються всі.

Ось така метаморфоза з сірої коробки в респектабельний сучасний будинок, на який просто приємно подивитися. Що сказати, нашим містобудівникам явно є чому повчитися у закордонних колег.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Не тільки залякування: Чому росіяни били по харківській телевежі

вівторок, 23 квітень 2024, 19:15

Удар по харківській телевежі мав, окрім практичного, ще й глибоке символічне значення. Росіяни таким чином продовжують кампанію психологічного тиску на жителів міста, зазначають Патріоти України. Окупанти намагалися вразити харківську телевізійну вежу ...

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.