Новітні технології: Армія США продемонструвала гранатомет, надрукований на 3D-принтері

У науково-дослідному центрі озброєнь Армії США провели перші випробування надрукованого за допомогою 3D-принтера гранатомета.

Гранатомет називається RAMBO (Rapid Additively Manufactured Ballistics Ordnance). Модифікований гранатомет M203 має приклад та пістолетну рукоятку. Окрім пружин і затискачів у RAMBO всі 50 індивідуальних частин виготовлені за допомогою тривимірного друку, – пишуть Патроіти України із посиланням на Тиждень.ua.

Стовбур і ствольна коробка зроблені з алюмінію за допомогою прямого лазерного спікання. А пусковий гачок і ударник віддруковані зі сталі 4340.

Варто зазначити, що навіть гранати для цієї зброї теж надруковані на принтері. Це тренувальні заряди M781 без вибухівки з алюмінію, які наповненені склом нейлону. Як наголошують в армії, після тестів і 15 пострілів гранатомет показав нульову ступінь погіршення. Тобто надруковані гранати вилітають зі ствола всього на 5% повільніше звичайних гранат, тим самим доводячи, що система працює близько до стандартного озброєння.

На виготовлення такої розробки знадобилось близько 75 годин, проте в армії США таким результатом задоволені, але розуміють, що їм є ще над чим працювати.

“З використанням звичайних методів для друку такої зброї знадобляться місяці і тисячі доларів, а також неймовірні пізнання в інженерії, щоб правильно зробити ствол такого гранатомета”, – розповіли розробники.

В армії припускають, що все озброєння в майбутньому буде саме друкуватись, а в подальшій перспективі – це будуть робити самі солдати прямо на місці служби.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...