Новітній український протипожежний танк успішно пройшов випробування

У державному концерні "Укроборонпром" заявили про успішне проходження всіх відомчих випробувань протипожежного танку нового зразку.

Протипожежний танк. Фото: http://ukroboronprom.com.ua

ГПМ-72 призначена для гасіння пожеж, проведення аварійно-рятувальних робіт на складах, арсеналах, базах зберігання вибухонебезпечних виробів, розчищення шляхів до вогнищ пожеж, прокладання протипожежних смуг при лісових пожежах, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу "Укроборонпрому".

«ГПМ-72 витримала випробування і ЛБТЗ очікує на прийняття МОУ рішення щодо укомплектування спецпідрозділів Збройних Сил України цими новітніми зразками військової пожежної техніки, оскільки потреба в броньованому пожежному танку є очевидною», – зазначив директор підприємства Роман Тимків.

За своїми тактико-технічними характеристиками ГПМ-72 значно переважає аналоги, та складає конкуренцію на світовому ринку. Міністерством оборони України організовано проведення визначальних відомчих випробувань, зокрема здійснено перевірки ефективності роботи пожежно-технічного та спеціального устаткування, динамічних, паливно-економічних властивостей, прохідності, а також ергономічних вимог. Основними перевагами даного зразка озброєння є сучасний пожежний насос і лафет, місткість пожежної цистерни, яка складає 20т, підвищена прохідність та захищеність екіпажу від ураження різними типами боєприпасів та вогнем пожежі (наявні облив кабіни корпусу, фільтровентиляційна установка).

Львівський бронетанковий завод у 2016 році за власною ініціативою та за власні обігові кошти розробили робочу конструкторську документацію та доопрацювали дослідний взірець гусеничної броньованої пожежної машини ГПМ-72.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Саммит мира в Швейцарии: завышенные ожидания или сдержанный оптимизм - Злий Одесит

субота, 4 травень 2024, 9:05

Как известно, 15 и 16 июня в швейцарском Бюргенштоке пройдёт саммит мира по Украине, в ходе которого будут обсуждены вопросы урегулирования войны, а так же создание дорожной карты участия России в мирном процессе. О проведении данного саммита заявлялос...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...