"Новососія стала новим полігоном для російської армії": нардеп про "хорватський сценарій" вирішення конфлікту на Донбасі

Україна не має іншого способу повернути свою територію, окрім як посилювати збройні сили і виходити на свої кордони, вважає Юрій Береза.

Юрій Береза. Фото:gordonua.com

Народний депутат від "Народного фронту", екс-командир батальйону "Дніпро-1" Юрій Береза вважає, що загострення на Донбасі пов'язані з прибуттям нових, "необстріляних" партій російських військ, і що розв'язати конфлікт на сході України шляхом виборів неможливо. Про це він заявив в коментарі виданю Гордон, коментуючи активізацію військових дій на Донбасі, передають Патріоти України.

"Ні для кого не таємниця, що на сьогоднішній день на сході російські терористичні війська проходять підготовку. Насправді, Новососсія стала новим полігоном для російської армії. Всі загострення і підвищення бойової активності російської армії ви зв'язуйте з прибуттям нової партії бидло-маси з Російської Федерації, і ніяк інакше", - підкреслив Береза.

Він зазначив, що нові російські солдати, прибуваючи в Україну, отримують завдання і починають їх виконувати.

"Вони приходять необстріляні і починають - свідомо, знаючи, що відповіді не буде, тому що ми держава, яке виконує Мінські угоди - обстріл. Вони ведуть, по суті, бій, бойові дії", - заявив Береза.

На думку нардепа, всім в Україні вже зрозуміло, що відбувається, і лише решта світу вважає, що є кілька варіантів того, що президент РФ Володимир Путін - "здатна домовлятися людина".

"Насправді він максимально, по-перше, відпрацьовує бойове злагодження перед відправкою своїх військ до Сирії або ще кудись. І я думаю, що ще один момент зараз додався, моя розвідка доповідає. Пам'ятаєте про створення національної гвардії в Росії? І ось зараз вони відпрацьовують бойові дії", - сказав Береза.

Потім, зазначив він, ці навички будуть застосовані російською Нацгвардією "в боротьбі проти свого народу".

За його словами, війна в Україні "триватиме рівно стільки, скільки ми будемо дозволяти", і мирне вирішення конфлікту, а також проведення виборів на окупованих територіях неможливі.

"У нас іншого виходу і плану, ніж хорватський сценарій, немає. Нам зараз треба накопичувати і посилювати ЗСУ, виходити на межі свої, замикати кордон, і тільки тоді ми можемо це припинити. Всі розмови про дипломатичні варіанти, про вибори ... Про які можна говорити вибори, коли на тих територіях присутні близько 40 тисяч чужих військ? військ іншої держави", - ставить питання Береза.

Він порівняв ситуацію на Донбасі з війною в Афганістані і нагадав, що там "про жодні вільні вибори не йшлося до тих пір, поки не вийшла радянська армія".

"Це штучно нав'язаний нам конфлікт, штучна війна, модератори, сценаристи сидять в Кремлі. Все інше, про що ми говоримо - пі#дануті маріонетки, які будуть виконувати накази тільки з Кремля. Про які вільні вибори ми можемо говорити? Вони розграбували економічний потенціал. Всі ці "гумконвої" - вони сюди привозять боєприпаси, звідси вивезли вже практично все, що мало будь-яку цінність", - заявив народний депутат.

Відповідаючи на питання про те, чи правильні чутки, що законопроект про вибори на окупованих територіях вже фактично готовий, Береза ще раз підкреслив, що ніяких виборів там бути не може.

"Ви знаєте, у нас 400 депутатів, трошки більше, і у кожного такі жуки в голові - вони можуть, що завгодно. Тим більше, маючи представництво "окупаційного блоку", п'ятої колони, вони можуть придумати будь-які вибори кожний день. Тому що їм треба відпрацьовувати російські гроші п#зданутого Путіна", - заявив Береза.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...