"Новий Заповіт написаний раніше за Старий, а антична культура - видумка": У Німеччині розповіли, на що перетворили історію "вчені Путіна"

Карл Великий, згідно з теорією Олексія Фоменка, грунтуючись на імені (слов'янське «Крав» або «король») стає росіянином.

Карл Великий навіть не підозрював, що він міг бути росіянином? Ілюстрація: Вікіпедія.

"Грецька антична культура була гуманістичної вигадкою, а Троя впала тільки в Середні віка, що Гомер і Вольтер писали свої вірші в один і той же час, що Старий Завіт був написаний тільки в пізньому середньовіччі, через два століття після Нового Завіту - це дуже захоплююча версія історії, яка в Росії вкрай успішна. У престижному Московському Державному Університеті впродовж 40 років викладають і популяризують «нову хронологію». Керівником проекту є математик Олексій Фоменко, університетський вчений старої формації, який розробив повну деталей теорію з великою кількістю формул і статистики", -пише німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung. Патріоти України пропонують ознайомитися із міркуваннями його авторів щодо того, на що перетворюється історія у сучасній Росії.

В теорії Фоменка стверджується, що тисячі років опису історії були… вигадкою. «У науковому світі ця теорія, за винятком власних кіл, не була визнана», - зазначив авторитетний швейцарський історик Фелікс Філіп Інгольд.

Робота Фоменка, на думку Інгольда, це «самостійна і історична дисципліна, яка широко інтегрована в державний науковий апарат та підживлюється значними фінансовими та кадровими ресурсами». Інгольд бачить у зростанні популярності цієї дисципліни серйозну небезпеку для російського історичної свідомості і системи освіти

«Якщо справді було так, як стверджується в теорії Фоменка, тоді історіографія - це цех маніпуляторів. Всі документи, які описують історію більше 400 річної давності, є, на думку Фоменка, гуманістичної підробкою, якою в інтересах володарів, морочили голову про існування тисячолітньої єгипетської, грецької та римської античності, яка в дійсності була привнесена в Середні століття з Росії в Європу», - пише видання і додає: оосійський вплив, на думку Фоменка, був придушений німецькими істориками, які спотворили історію Росії в 18 столітті на замовлення царського двору. Фоменко просуває тезу про «справжню історію» Росії і античності. Римська висока культура в цьому трактуванні вийшла з татарського християнства. Ісус народився лише в 11 столітті на Босфорі. В альтернативній версії справжнім рятівником був народжений нібито на Кримському півострові і пізніше хрещений візантійський імператор Андронік I Комнін.

У матеріалі йдеться, що своєю версією історії Фоменко створює грунт для міфу про панслов'янські завойовницькі походи, які охопили Європу в період з XIV по XVI століття. У слов'янство, відповідно до теорії, входять також і монголи, і турки, і варяги і вікінги, також і татарам з монголами приписується нове значення. «Вони не вважаються племенами кочівників, які напали на Росію, а перспективними цивілізаторами і носіями культури, які, як і сама Росія, справили величезний вплив на європейську високу культуру». «Одним з них був Карл Великий, який згідно з теорією Фоменка, грунтуючись на імені (слов'янський «Крав» або «король») стає російським», - йдеться у статті.

«У Кремлі цю міфологію охоче приймають, оскільки вона підтримує путінське геополітичне бачення євразійського великого простору під російським керівництвом. У політичному плані Путін, як пише Інгольд, вже звернувся до «Нової хронології», оголосивши анексований Крим «російською святою землею», - пише видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...