Нудить від усього цього. Кажете, Насіров не збирався тікати до Лондона? І випадково має англійське громадянство. Схоже, не лише англійське - нардеп

Скільки ще таких службовців, як Насіров, мають доступ до державної таємниці нашої держави, що воює, а служать її ворогові, ховаючи в сейфі поряд із коштовностями та готівкою іноземний паспорт, запитує Альона Шкрум.

Роман Насіров. Фото:glavcor.blogspot.com

"Кажете, Насіров не збирався тікати до Лондона? І, звісно, він випадково має англійське громадянство. Схоже, не лише англійське." Про це пише нардеп Альона Шкрум у блозі Української правди, передають Патріоти України, продовжуючи:

При цьому мова йде не про рядового чиновника, а про голову (нині – відстороненого) Державної фіскальної служби України, яка здійснює загальне адміністрування податків і зборів, митних та інших платежів, єдиного внеску, забезпечує контроль за своєчасністю та повнотою їх нарахування і сплати до бюджету та відповідних позабюджетних фондів – про всі наші податки!

Фінансові потоки колосальні, можливості для тиску на бізнес – необмежені. Це найвищі ешелони влади для корупційних потоків та фінансування партій і наступних виборчих кампаній. Чиста готівка.

Нагадаю також, що пан Насіров не з'явився сам собою просто так, як переможець "конкурсу", а пройшов у парламент, як депутат, за списком "Блоку Петра Порошенка" – 51-м номером. Був головою Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики.

Коли ми писали закон про державну службу, мали великі дискусії на робочій групі щодо подвійного громадянства та наявності громадянства іншої країни як підстави для припинення служби. Мали і дискусію щодо державної зради та нашого "ліберального" законодавства в питаннях подвійного громадянства.

Я тоді була здивована поглядами деяких колег. Втім, очевидно, що якщо у президента прекрасно працювала фабрика в Росії, то й дивуватися бажанню залишити подвійне громадянство на державній службі – не було підстав.

Державний службовець, як і депутат, і будь-яка посадова особа має представляти інтереси своєї країни, а не іноземної держави, громадянином якої він є.

Очевидно, що вони – власники трьох паспортів і більше – не служать Україні та українцям, не збираються і ніколи не збиралися тут жити, навчати тут дітей чи відновлювати країну для своїх нащадків.

Очевидно, що втікаючи в Лондон, де вже мають нерухомість, вони знають, що Великобританія ніколи не видасть свого громадянина.

Вони давно їздять без віз за допомогою іншого паспорту, і використовують Україну, як місце роботи й заробляння незаконних капіталів (які нам трохи показали їхні електронні декларації), які перекидають в офшори та на які купують паспорти країн, що їм зручніші для життя, але не називають нашу країну Батьківщиною навіть за паспортом.

Просто нагадаю норми нового закону про державну службу:

Стаття 19 закону: "На державну службу не може вступити особа, яка має громадянство іншої держави".

Велике питання – до призначення пана Насірова та до спеціальної перевірки, яку мало проводити досконально СБУ перед його призначенням.

Стаття 84: "Підставами для припинення державної служби є набуття громадянства іншої держави".

Roma, goodbye!

Ще один момент, який мене конче цікавить, – чи мав пан Насіров доступ до державної таємниці?

Чи підписував під час вступу на державну службу декларацію чи анкету щодо того, що він не має громадянства іншої країни?

Та ще скільки таких службовців мають доступ до державної таємниці нашої держави, що воює, а служать її ворогові, ховаючи в сейфі поряд із коштовностями та готівкою російський паспорт?

Нудить від усього цього.

Може, це й добре: маємо опуститися на саме дно, щоб зрозуміти, що собою уособлює нинішня "майданівська" цинічна влада, яка прийшла завдяки патріотам, героям та боротьбі за цінності, з яким вона немає нічого спільного, та щоб мати сили змінити країну.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...