"Ни один из проектов газопроводов, которые сейчас холит и лелеет "Газпром", не сможет заменить транзит через Украину", - Злий Одесит

За березень Росія експортувала через територію нашої країни більше 40% свого газу.
"Газпрому" невигідно розривати угоду із Україною. Ілюстрація: ЖЖ.

"На фоне угроз "Газпрома" разорвать с Украиной транзитный договор, о которых я уже имел возможность поразмышлять на досуге, довольно красноречиво выглядят объемы поставляемого в ЕС через территорию нашей страны "голубого золота" за март", - пише блогер Злий Одесит у своєму ЖЖ, передають Патріоти України, та продовжує:

"Так, согласно статистическим данным, в марте рост транзита из РФ в страны ЕС показал 21,3% и превысил отметку в 8 млрд кубометров на 0,1 млрд кубов. Ну, вы поняли – 8,1 млрд кубометров. Запомните эту цифру.

Дело в том, что когда я в прошлый раз рассматривал газовый вопрос, то дал понять, что ни один из проектов газопроводов, которые сейчас холит и лелеет "Газпром", не сможет заменить транзит через Украину, из-за целого ряда факторов, от санкций и до личных интересов определённых стран.

А теперь самое интересное – показатели экспорта российского газа за март. Они, как ни странно, выросли до 19,6 млрд кубометров. Да, Кремль гонит свое голубое топливо аки бешеный, но гонит, смею заметить, не только в страны ЕС, через “Северный поток-1”, но и в Турцию.

Таким образом, за март Россия экспортировала через территорию Украины более 40% своего газа. Хм, и это они собираются разрывать транзитный договор с Украиной? Что же, в таком случае это будет выстрел в ногу из двух рук, в лучших традициях Димы Рогозина".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...