"Никто не собирался защищать Крым, новая власть с утра до ночи портфели делила", - екс-начальник Генштабу

Війна на Донбасі стала прямим наслідком бездіяльності офіційного Києва, вважає Володимир Замана.

Володимир Замана. Фото:yuchansson.blogspot.com

Люди, котрі давно рвалися до влади і отримали її після перемоги Майдану, сіли в свої крісла не для того, щоб захистити і покращити Україну. Про це заявив в інтерв'ю виданню ГОРДОН екс-начальник Генштабу і головнокомандувач Збройними силами України (2012- 2014 рр.), колишній уповноважений Верховної Ради з діяльності Міноборони генерал-полковник Володимир Замана, інформують Патріоти України.

Так він прокоментував оприлюднення стенограми секретного засідання РНБО від 28 лютого 2014 року, коли почалася анексія Криму.

"Сказати, що в той момент (в лютому 2014 року, після падіння режиму Віктора Януковича і початку військової агресії Росії в Криму. - ред.) все було просто і ясно, - значить, сказати неправду. Було дуже складно. Але люди, які давно рвалися до влади і отримали її, сіли в свої крісла не для того, щоб захистити і поліпшити України. Через два роки, мені здається, вже всі це зрозуміли", - заявив Замана.

Колишній військовий чиновник зазначив, що нова влада побоялася взяти на себе відповідальність і почати реальний захист Криму, а замість цього "почала дерибан і бійку за міністерські пости".

"Першопричина проблем України не в президенті Росії і Кремлі. Путін всього лише стерв'ятник, який захопив те, що безгосподарно валялося. А валялося саме тому, що ніхто в офіційному Києві не збирався захищати Крим, нова влада з ранку до ночі портфелі ділила.

Люди попіарилися на Майдані, прийшли до бюджетного корита, почали дерибан і бійку за міністерські пости. Нікому в голову не прийшло, що треба терміново Кримом займатися, розбиратися з "Беркутом", проводити розслідування про розстріли в центрі Києва. Нікому!" - переконаний Замана.

Генерал-полковник підкреслив, що відмова ввести воєнний стан у Криму в лютому 2014 року стала "стратегічною помилкою нової влади".

"Можливо, навіть ввівши військовий стан, ми б все одно Крим втратили. Точніше, не втримали. Але абсолютно точно знаю: якби українська влада захистила Крим, не було б війни на сході. Військовий конфлікт на Донбасі - прямий наслідок бездіяльності офіційного Києва в Криму.

Півострів здали без єдиного пострілу, жителі сходу України це побачили і піддалися російській пропаганді: мовляв, не тільки півострів, але Центральна, Східна і Південна Україна об'єднаються з Росією, відродиться Радянський Союз, де все було стабільно і добре.

Але якщо б ми захищалися в Криму, вся материкова Україна переконалася б: сепаратистські настрої, розпалювані зовнішнім агресором, призводять тільки до смертей і розрухи. Чому Харківська, Запорізька, Миколаївська, Херсонська і Одеська області не піддалися на масові провокації? Тому що бачили, до чого це призвело в Донецькій та Луганській областях", - сказав Замана.

За словами колишнього начальника Генштабу, українська влада постійно відволікає увагу суспільства і лякає можливим широкомасштабним наступом російських військ, щоб відвернути народ від корупційних схем.

"Невже ви не бачите, як влада поводиться з народом? Суцільний "розводняк"! Запросили іноземців в міністерства, народ зрадів, чекає результатів. Минає півроку, рік - немає реальних змін. Тоді влада починає відволікати наступним трюком - виносом прем'єра з трибуни Верховної Ради.

Народ відволікається. Після цього на загальний огляд вивалюється стенограма РНБО, населення відволікається і на цей скандал. Але як тільки суспільство знову зосереджує увагу на корупційних схемах нагорі, влада знову починає лякати: "Росія готує широкомасштабний наступ! Путін добереться до Києва!".

Як би цинічно не звучало, але відволікання уваги суспільства на можливий широкомасштабний наступ РФ рятує ситуацію у всіх владних кабінетах Києва. Занадто багатьом в Україні невигідно закінчення війни на Донбасі", - підсумував Замана.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Мабуть тому, що українці занадто багато живуть: Уряд вирішив значно підвищити податки, замість оптимізації своїх витрат

неділя, 12 травень 2024, 5:00

Експерти критикують центральну владу за відмову переводити держвитрати на воєнні рейки. В бюджетах всіх рівнів 2024 сотні мільярдів йдуть на другорядні цілі. Але замість оптимізації витрат влада воліє затягнути паски українцям ще більше. В Україні підв...

В Украине ликвидирован основной боевой потенциал РОВ, но Европа как ни была, так и не готова к войне с Россией - Злий Одесит

неділя, 12 травень 2024, 1:45

Война России против Украины стала самой масштабной в Европе после Второй мировой. На третий год с начала полномасштабного вторжения российские оккупационные войска потеряли в Украине столько техники, сколько никогда не было и не будет у ряда стран ЕС –...