Обережно, прописка! Українців налякали новими штрафами за порушення правил реєстрації

Карати будуть не тільки українців, які спробували зареєструватися там, де не живуть, а й тих, хто взагалі залишився без “нової прописки”.

Ілюстрація. Фото: politeka

Згідно з чинним законодавством, якщо переїхати і не зареєструватися, перший раз можуть попередити, а другий – оштрафувати на 340-850 грн., зазначають Патріоти України з посиланням на Рoliteka

Такі норми прописані в проекті нового закону про реєстрацію. При цьому зараз штраф за проживання не за місцем реєстрації – всього лише від 17 до 51 грн. На даний час в Кодексі адміністративних правопорушень передбачена відповідальність за порушення правил реєстрації. Але якщо після прийняття документа карати будуть тільки тих, хто виписався і не прописався, то в чинному варіанті можуть покарати будь-якого, хто живе без реєстрації.

Після прийняття нового документа, карати будуть не тільки українців, які спробували зареєструватися там, де не живуть, а й тих, хто взагалі залишився без “нової прописки”. “Проживання громадян без реєстрації місця проживання протягом 90 днів після зняття з реєстрації за попереднім місцем проживання і прибуття на нове місце проживання, а також не здійснення в зазначений термін реєстрації місця проживання дитини у віці до 14 років, тягнуть за собою попередження або накладення штрафу від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян“, – зазначено в проекті закону.

Нагадаємо, офіційно прописку в Україні скасували ще кілька років тому, але насправді її замінили “реєстрацією”. Юристи зазначають, що декларативний принцип реєстрації має дуже тонку грань між швидкими і легкими умовами такої реєстрації, і тотальним контролем держави за своїми громадянами і різними зловживаннями.

Нові правила прийому дітей до першого класу привели до несподіваних наслідків. Так, тепер в українській столиці дітей прийматимуть в школу за пропискою. У зв’язку з чим, в лічені дні вже виріс попит на фіктивну прописку в різних районах Києва.

Батьки майбутніх першокласників платять гроші, щоб дитину взяли в бажану школу. Тенденцію підтверджують і в ріелторських агентствах. На форумах орендодавців і в групах в соцмережах почали з’являтися такі пропозиції.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...