"Обрекли на смерть в мучениях": Журналістка розповіла про жахливий стан медицини в Україні

​Журналістка Катя Мячина, яку вкусив бездомний собака, поділилася своєю історією про те, як вона намагалася отримати укол від сказу.

Відповідний матеріал "Мене вкусив собака, а медицина прирекла на смерть у муках" опублікував портал "Твоє Місто", передають Патріоти України.

Дівчина розповідає, що в місті Зеленодольськ Дніпропетровської області, в неділю ввечері її вкусив бездомний пес. Уже в понеділок вранці вона відправилася в реєстратуру Зеленодольської поліклініки, де її відправили до хірурга.

"Медсестра обробляє мені місце укусу якоюсь червоною рідиною. Я питаю, що це. Вона посміхається і каже: "у вас вдома такого немає". Хірург каже, що некомпетентний у питаннях сказу, і відправляє мене в райцентр. В реєстратурі районної поліклініки моя картка не підійшла. Їм потрібно завести окрему - яку я, до речі, так і не використовувала. Для цього потрібно піти в сусідній намет із пиріжками і купити там зошит у клітинку. У шоці, я вирушаю до лотка", - розповідає вона.

Журналістка додає, що подивившись на місце укусу, хірург каже, що раз його вже обробили, то можна їхати додому. "Старенька медсестра кричить мені, щоб я йшла шукати того бездомного пса і спостерігала за ним десять днів. Якщо собака помре, мені зроблять укол. Я питаю у них, чи знають вони, що сказ призводить до смерті. Вони відповідають: так, але сьогодні ти виїжджаєш до Львова. А раптом там не буде такої ж вакцини, як у нас? А раптом у тебе буде якась реакція? Тому ми не будемо тобі нічого колоти, ось тут розпишись, що ми проконсультували тебе про те, що ти, ймовірно, скоро здохнеш. Вийшовши з кабінету, я залізла у Вікіпедію і дізнаюся, що вірус рухається дуже повільно до моменту входження в спинний мозок. Вирішую, що зроблю щеплення вже у Львові. Адже там цивілізація, там мені повинні допомогти", - думала вона.

У поліклініці N8 у Львові дівчину зустріла медсестра і сказала, що вакцина скінчилася. Зателефонувавши в два інші відділення, вона з'ясувала, що там її теж немає. На запитання про те, що ж їй тепер робити, медсестра відповіла: "Сподіватися, що у тебе немає сказу".

"Хірург у 8-й поліклініці каже мені, що вихід є. У львівській аптеці на вулиці Симоненка продають вакцину. 430 гривень за ампулу, яких для повного курсу профілактики потрібно п'ять. Увага! Вакцина за законом повинна надаватися безкоштовно. Щоб її отримати, мені потрібно поїхати в свою 5-у поліклініку, сходити до травматолога, взяти у нього мільйон довідок, поїхати в аптеку, звідти назад у лікарню і тільки тоді вколотися", - ділиться вона.

"Я в 5-й поліклініці. Це вже п'ята лікарня, куди я приходжу, сподіваючись, що мені допоможуть. Травматолог вислуховує мою історію поневірянь і каже: "все від вас, укушених, завжди хочуть позбутися". Обіцяє допомогти, тому що у нього є вакцина і він знає, куди і як її потрібно колоти. У середу мені зробили перше щеплення від сказу. А ще від правця - це щеплення, до речі, треба повторювати кожні п'ять років, тому, якщо ви не робили цього протягом останніх п'яти років, задумайтеся", - застерігає вона.

Дівчина акцентує увагу на тому, що це "не розповідь про життєво необхідні вакцини в цілодобових травмпунктах найбільшого міста країни". "А про халатність і невігластво українських медиків. З двадцяти медпрацівників і лікарів, з якими я зустрічалася протягом цієї епопеї, компетентними були троє. Допомогти мені погодився один", - резюмує вона.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...

"Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - Сергій Фурса

середа, 24 квітень 2024, 0:15

"І трошки про репресії на мінімалках проти тих, хто за кордоном. Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує: