Окупантам не гратиму: Вчинки моральної вищості, або Подвиг українського барабанщика

Історія відомого українського перкусіоніста, який відмовився від вигідного контракту з гуртом "Smokie".

Андрій Войтюк. Фото:novostiua.org

Знаєте, іноді нападає така неймовірна любов до людей. Не просто людей як виду - людей як вид я встиг розлюбити і полюбити знову в житті десь із тисячу і один раз. Це вже й не любов, а якийсь дивний вид спорту. Про це пише на своїй сторінці у Facebook Андрій Бондар, повідомляють Патріоти України.

Ні, я маю на увазі любов до конкретних людей, які поруч, які живуть тут і роблять свою справу тут, яких ти знаєш, з якими приятелюєш, яких поважаєш. Є в цих людях щось таке, що можна назвати моральною вищістю: я точно знаю, що я так не зможу і не зміг би ніколи. На них можна рівнятись. Вони в моєму житті стовпи, реальні герої, не просто люди з переконаннями, а й із великим серцем і чистим сумлінням.

Одним із них є Андрій Войтюк - музикант, барабанщик, перкусіоніст, учасник багатьох українських груп. Хто цікавиться українською музикою, знає, що кращого барабанщика в ній знайти важко.

Отже, його торічна історія буквально порвала мене на клапті.

Я не знаю, як він поставиться до того, що я отак тут про це напишу. Але я не хочу його питати. Я знаю, що він скаже, коли я його запитаю: він скромно відповість, що не треба. Але ні, треба. Я навіть готовий до того, що він на мене образиться. Ну, нічого. Сподіваюся, якщо образиться, то ненадовго.

Отже, я коротко і з дуже багатьма скороченнями.

Влітку минулого року Андрієві запропонували контракт. І не просто контракт, а контракт із легендами рок-музики - британською групою "Smokie". Ви ж чули групу "Smokie", правда?

Він погодився і дуже зрадів. Думаю, ви розумієте, що це таке для українського музиканта - потрапити у вищу лігу західної музики? Ну, ви уявляєте, які шляхи і перспективи відкриваються? Уявляєте? Сьогодні ти - український музикант, а завтра... Ох...

От Андрій їм і каже: "Супер, дуже приємно, надсилайте контракт".

І вони надсилають контракт... Довгограючий контракт. Не на один тур - на перспективу. Мабуть, поки ці святі реліквії рок-музики остаточно не розваляться.

А в контракті написано приблизно таке: "Наступні концерти, які Smokie планує цього літа 2014 року, пройдуть у містах Сочі, Санкт-Петербург, Москва, Єкатеринбург і, нпрклд, Єссєнтукі".

І знаєте, що їм відписав Андрій? Приблизно таке:

"Дорогі Смокі, айм вері соррі, але я туди не поїду. Росія напала на мою країну, анексувала частину її території, мутить на Донбасі. Я відмовляюся від контракту. Мені дуже жаль, але шукайте собі іншого барабанщика."

Це саме той випадок, коли я можу сказати, що пишаюся жити з людиною в один час. І дуже, дуже, дуже бажаю, щоб Андрієві в житті поперло і по-справжньому пощастило. І щоб це була якась така група, яка більше не поставить його перед таким вибором.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...