Питання поставок української електрики до Криму можна вважати закритим, - Мустафа Джемілєв

Росія навряд чи піде на політичні поступки заради того, щоб отримати українську електроенергію для Криму і заощадити кошти зі свого бюджету.

Крим у темряві. Фото: ukrnew.in.ua.

Один з ініціаторів енергетичної блокади Криму, народний депутат України Мустафа Джемілєв вважає, що Росія не погодиться на поставлені Києвом умови для укладення договору на поставку електрики в анексувати Крим, і тому питання укладення договору можна вважати закритим. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

"Я думаю, вони (переговори - ред.) не повинні вестися. Тому що з нашого боку було поставлено чітку умову, що якщо буде укладатися договір, то там повинно бути чітко зазначено, що ми поставляємо на тимчасово окуповану Російською Федерацією територію Автономної Республіки Крим", - сказав нардеп.

Не бачить перспектив підписання контракту і директор Центру глобалістики "Стратегія XXI" Михайло Гончар. Він нагадав, що в минулому році укладення договорів на продаж української електрики в Крим спричинило шквал критики щодо президента України Петра Порошенка. І цього року керівництво країни, на думку експерта, навряд чи захоче повторення подібної ситуації.

Гончар вважає, що Росія не піде на політичні поступки заради того, щоб отримати українську електроенергію для Криму і заощадити кошти зі свого бюджету. У Міністерстві енергетики РФ не коментують тему можливого укладення нового договору на постачання електроенергії до Криму. Реакції влади України щодо подальшої долі Енергоконтракту по Криму поки немає.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...