Окупантам потрібно більше "м'яса": Навіщо Кремль запустив маховик мобілізації в ОРДЛО

Якщо наразі отримати "громадянство" від донецьких або луганських терористів можна лише за бажанням, то з нового року цю процедуру потрібно буде пройти обов'язково. Цим куратори терористів вирішують одразу ж два питання.

Ілюстрація:ukr.media

Із самого початку російської агресії на Донбасі у Кремля були певні проблеми із кількістю місцевих жителів, які готові взяти до рук зброю та йти воювати проти ЗСУ заради ідей Путіна. Про це пише Олексій Чибісов на сайті каналу 24, передають Патріоти України, і продовжує:

Не можна стверджувати, що таких було мало, але ж цієї кількості не вистачало, щоб захопити та контролювати усі міста Донецької та Луганської областей. Більше того, не вистачає терористів й зараз, коли на Донбасі вже кілька років розташовані підрозділи ЗС РФ.

Для того, щоб привести до складу російсько-окупаційних військ якомога більше людей, Кремль використовував пропаганду, а також направляв до України своїх люмпенів та зеків.

Перші ж спроби мобілізації населення ще у 2014-му були досить провальними. До лав терористів, звісно, набрали потрібну кількість людей для створення досить потужних бандформувань, але відсотків 70 з них складали громадяни Росії.

Причин цього було декілька: по-перше, все ж більшість населення Донбасу аж ніяк не хотіла російської окупації, а, по-друге, більше мільйона людей поїхало хто куди, аби опинитися подалі від війни.

У захоплених бойовиками військкоматах не було документів, які б відповідали дійсності у плані достовірної інформації, а ходити по домівках із повістками взагалі не було ніякого сенсу, то ж терористи просто дзвонили людям на мобільні. Списки "призовників" складали із соцмереж.

Нерідкі випадки, коли "службовці" військкомату "ЛНР" або "ДНР" із питанням, чи можна вас потурбувати після представлення чули, що людина не живе на Донбасі кілька років, або ж просто мати погрози від українського добровольця, який навіть "не чув про "республіку".

Дещо вирівняли ситуацію окупанти лише після масштабного вторгнення своєї армії із "Буками", танками та "Градами". Втім, з літа 2014-го у рядах терористів сталося багато змін. По-перше, ідейні "новороси" зрозуміли, що єдине, за що вони воюють, – добробут Путіна та його оточення.

Ті ж, хто прийшли за гроші, зіткнулися із постійними кидками з боку командування. А кадрові військові взагалі краще за інших відчули на собі роботу як української артилерії, так і піхоти, та розповіли друзям, що тут можна у кращому випадку без ноги повернутися.

Наразі ж у Москві запланували наступальні дії, які вигідні Кремлю з точки зору політики.

По-перше, бойовики оновлюють списки місцевих жителів, які реально перебувають на території "ДНР" та "ЛНР". Роблять вони це за допомогою так званого "МВС", яке видає "паспорти" недореспублік.

Більше того, якщо наразі отримати "громадянство" від донецьких або луганських терористів можна лише за бажанням, то з нового року цю процедуру потрібно буде пройти обов'язково. Цим куратори терористів вирішують одразу ж два питання –забезпечення себе живим щитом, оскільки із папірцями "дири" без українських паспортів через жоден КПВВ нікого не пропустять. Крім того, складаються реальні списки населення із усіма контактними даними.

Саме за ними й набиратимуть людей до примусової мобілізації. Повістки вже надсилають у першу чергу тим, хто вже воював у складі терористичних угрупувань. Але трапляється, що й звичайним цивільним мешканцям.

За інформацією, яку підтвердили українські силовики, у січні росіяни дійсно хочуть всерйоз активізуватися на фронті. А для цього їм вкрай потрібно більше м'яса. Саме цю роль й виконуватиме місцеве населення, якому під загрозою розстрілу за "законами військового часу" роздаватимуть зброю.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Весна, труд и Петербург": У Росії з першотравневих плакатів прибрали слово "мир" (фото)

середа, 1 травень 2024, 12:28

З нагоди Дня праці 1 травня, який у РФ відзначають відповідно до канонів радянських традицій, у деяких великих містах прибрали слово «мир» з пропагандистського гасла часів СРСР «Мир! Труд! Май!», зазначають Патріоти України. Зокрема в Санкт-Петербурзі ...

Російські окупанти захопили ще два населені пункти Донеччини поблизу Очеретиного і просуваються на півдні, - DeepState (карта)

середа, 1 травень 2024, 9:23

За даними OSINT-аналітиків, росіяни просунулися в районі села Урожайне. Водночас Силам оборони вдалося відновити втрачені позиції в районі Ямполівки. . Збройні сили Російської Федерації захопили населені пункти Керамік і Новокалинове Покровського райо...