​Омыть сапоги бурятских солдат в водах Рижского взморья: Як Кремль збирається окуповувати Латвію, - Арестович

Латиші не даремно тягнуть паркан вздовж кордону з РФ. На відміну від розрекламованої «лінії Яценюка», вони свій мур таки збудують

Ризьке узмор'я - ще одна мрія "Кримнашів"

Зведення паркану заввишки 2,7 метра на кордоні Латвії і Росії - ефективний спосіб для запобігання російської агресії. Таку думку в коментарі "Обозревателю" висловив військовий аналітик Олексій Арестович, зазначають Патріоти України.

Як пояснив експерт, у Латвії проживає чимала кількість російськомовних громадян, яких можуть використовувати для реалізації сценарію, подібного донбаському. "Це буде ініційовано російськими спецслужбами по команді з Кремля, а виконавцями буде російськомовне населення Латвії. Воно може заявити про обмеження своїх прав і звернутися до Росії з проханням про захист, - припустив Арестович. "Якщо стіни немає, люди можуть перетнути кордон фізично - тихо, вночі, в лісі, у результаті раптово звідкись можуть взятися "стрільці", зброя та інше", - додав він.

У той же час, якщо на російсько-латвійському кордоні буде встановлена стіна, "просто так перетнути кордон вже не вийде". "Якщо ламати паркан ззовні, це вже збройна агресія по відношенню до незалежної держави. Якщо ламати його зсередини, Латвія має повне право підводити винних під адміністративну, а часто і під кримінальну статтю. Наприклад, за псування державного майна", - сказав експерт.

Арестович переконаний: "Середньовічний рів і середньовічний паркан" є "найдієвішим засобом" у випадку, коли спільний кордон з країною, потенційним агресором, не надто міцний. Досить оснастити його відповідними технічними засобами.

У цьому контексті він розповів, що подібний паркан встановлений на кордоні Мексики і США; серйозні військові операції припинилися в Ізраїлі після побудови такої стіни.

Відповідаючи на питання "Обозревателя", наскільки ймовірним є вторгнення Росії в Латвію, Арестович зауважив: "Якщо НАТО туди перекидає свої війська, то воно оцінює ймовірність як високу. Військові виходять з найгірших сценаріїв, для них і піввідсотка - це вже дуже багато, коли треба робити конкретні дії. При цьому небезпека вимірюється не ймовірністю, а наслідками".

"Але ж Латвія - країна-член НАТО", - нагадав "Обозреватель". "Якщо правильно організувати агресію, то формально до Росії причепитися буде неможливо, все зроблять всякі "стрільці" та окремі громадяни", - пояснив експерт.

За оцінками Арестовича, Росія може вести себе в Латвії трохи інакше, ніж на території України. "Думаю, вони все-таки побояться вводити війська, хоча не виключено, що буде такий розвиток подій, коли і війська будуть вводитися - або у вигляді "зелених чоловічків", або безпосередньо", - сказав він.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Компанія «PepsiCo», котра ганебно зберігає свій бізнес в Росії, неочікувано для себе дієво підтримала ЗСУ на лінії фронту (відео)

субота, 4 травень 2024, 5:55

Тепер власникам та топ-менеджменту гіганта харчової промисловості саме час переживати, щоб держава-агресор не скористалась цим як приводом, щоб підрізати бариші PepsiCo». Кажуть, що компанія «PepsiCo» заборонила рекламним агентствам згадувати ЗСУ, укр...

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...