"Операція 3200": Якими будуть наслідки підняття "мінімалки", - блогер

Гроши підуть в кишені олігархів монополістів, що продають нам комунальні послуги по завищеним цінам, вважає Роман Дорошенко.

Гроші. Фото: УНІАН

Попередні мої роздуми з люлечкою, біля віконця призвели мене до висновку (і хто сказав що смалить люльку шкідливо - коли ж іще поміркувати, як не набиваючи люльку тютюнцем). А висновок значить вийшов такий, що є Ми (ті кому вся ця сьогоднішня хрінь у нашому житті, не наравицця) і є вони (ті мудаки яким все це наравицця і які цю хрінь модерують). Це, як то кажуть, хвакт доконаний. Так пише блогер Роман Дорошенко, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Фейсбук", цитуючи далі:

"Мудаки мають різні форми і вигляд ... то депутати, то уряд, а то й сам президент. Люди грамотні і писемні називають це правлячим класом, а я буду по простому - називатиму мудаками. Бо ж сказано в Писанії - не по словам, а по ділам ... ну ви знаєте.

Візьмем для прикладу історію з підвищенням заробітних плат. Я б назвав це «Операція 3 200».

На думку колишнього мера, а нині - прем'єра, ця операція мала «пожвавити економічну ситуацію в країні». Принаймні, таку хрінь він чухав розхвалюючи цю «геніальну» ініціативу ... мовляв добавим грошей людям, а люди понесуть ті гроші в магазини, а магазини ті гроші віддадуть виробникам і ... бла бла бла - велосипед поїде.

Все це канєшно інтересно і красиво. Я вже бачу, як бюджетники отримали підвищені зарплати і ... втратили субсидії. А відповідно потарабанили ті грошенята не в магазини, а вгадайте? .... Правильно - платити комуналку, яка за дивним співпадінням теж виросла.

Тобто грошики пішли куди? Правильно - грошики пішли в кишеньки олігархів монополістів, що продають нам комунальні послуги по неринковим, тобто завищеним цінам. Отже наші грошики сіли на пароплави чи літачки (не знаю чим вони там їздять) і поїхали в офшори. А непожвавлена економіка махала їм з причалу хустиною.

А може буде й веселіше. Частина бюджетників таки піде в магазини - бо їстоньки таки хочеться (а ціни ж ростуть) і наша з вами економіка вдягне траурну футболочку з написом «криза комунальних неплатежів».

Це так би мовить - перша частина дійства ... ой вибачте - перша частина операції 3 200.

Окрім бюджетників, є ще різні бізнесмени - дрібні, середні та великі ... а ті хто не бізнесмени - ті - наймані працівники.

Виглядає це так. Сидить значить у славному місті Бровари підприємець і шиє, скажімо черевики ... нам же потрібні черевики?

Ну не сам він їх шиє, а шиють наймані працівники, а він значить організовує їх - дає їм матеріали різні шкіри там, нитки, обладнання і т.д. А вони значить шиють ... і фабрика продає ці черевики нам, а ми їх носимо.

І от значить продавав цей підприємець приміром - 100 черевиків у місяць. А з отриманих від продажу грошей платив ЗП найманим працівникам і податки ... а те що лишалось вкладав у розвиток фабрики. Це звичайно якщо він розумний .... А якщо дурний, то витрачав на дєвочок і коньяк .... Але я не про це ...

І от значить ... внєзапно ... проводиться «Операція 3 200».

І по-простому кажучи розмір податків - пабам - виростає вдвічі ... а черевиків він більше продавати не став. Він, як продавав їх 100 штук у місяць так і продає - тобто виручка в нього ну ніфіга не виросла, навіть якщо почалась операція 3 200, яка за словами Гройсмана, повинна була «пожвавить» економіку ... а получається що не пожвавлює. Патамуша коли дохід твоєї фабрики не виріс за наказом Гройсмана, а податків тобі треба заплатити більше ніж ти можеш, то в тебе є безліч варіантів ... кожен може обрати на свій смак

1. Підняти ціни на черевики, через що їх стане продаватись не 100, а 80 штук (що не вирішує ситуацію і веде до пункту - два)

2. Закрити нахрін хвабрику і вигнати найманих працівників на вулицю (що не гуманно як на мене)

3. Залізти у підвал і там сховавшись - далі шити черевики і взагалі перестати платити податки (хоча доведеться платити мусорам ... тобто знову не в бюджет)

Варіантів ще безліч, але всі вони не на користь бюджету, а тим більше не на користь економіки.

Можна канєшно подумать, що виграли наймані працівники - зарплату ж підняли ... але історія має сумний кінець - у зв'язку з підвищенням офіційних ЗП - субсидії теж втрачаються і наймані працівники шикуються разом з бюджетниками куди? Правильно - платити по завищеним тарифам.

І який шикарний фокус - грошики від підприємця у вигляді підвищених ЗП і збільшених податків строєм марширують у кишені олігархів монополістів ... ну а далі ви знаєте - пароплав, літак - офшор.

Що ж ми маємо внаслідок шикарної операції 3 200, окрім непожвавленої економіки? Як гадаєте?

Бінго! Ви вгадали!

Ми маємо значний перерозподіл грошиків від дрібного і середнього бізнесу на користь держави і олігархів (що в принципі одне й те ж).

А оскільки закону збереження енергії ніхто не скасовував, то ми з впевненістю можемо твердити, що коли в держави і олігархів побільшало, то в когось поменшало. І ми з вами чудово знаємо - в кого поменшало.

Я звичайно далекий від усіляких там доктрин анархо-синдикалізму чи боронь Боже - соціалізму ... я звичайно не проти того, аби в держави більшало (хай навіть з олігархами). Я не проти того щоб приростало. Але те приростання, що постійно чаклує Гройсман, якесь одностороннє ... у них значить приростає, а в мене навпаки ...

А це вже, я вам скажу - порушує і всесвітній закон гармонії і економічну рівновагу. А ті хто порушує закони - чи то економіки, чи то всесвіту (кому шо наравицця) - отримує по тім'ячку і від економіки і від всесвіту ... інколи навіть методами індивідуального терору.

Патамуша - довго порушувать ніззя".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...