"Ощущение чудовищного стыда за то, что делает власть РФ": Російська журналістка покаялася через агресію Кремля після візиту в Україну

Євгеніія Альбац відвідала чотири українські області: Одеську, Вінницьку, Миколаївську і Хмельницьку.

Євгенія Альбац. Фото:Коммерсант

Відома російська журналістка Євгенія Альбац за підсумками поїздки в Україну заявила, що їй стало соромно за агресію, розв'язану владою РФ проти українців. Зокрема, журналістка, в інтерв'ю Эху Москвы поділилася враженнями від відвідування міста Деражня Хмельницької області, передають Патріоти України.

"Я ехала с женщиной (там Татьяна Николаевна такая), которая мне показывала, возила меня... И мы едем по улице, по центральной улице Богдана Хмельницкого… И, значит, стоят портреты молодых людей, 10 или 11 портретов, погибшие на Донбассе. И она мне говорит: "Как матерям было тяжело их растить в 90-е. Вы себе не представляете, что здесь было. И теперь они погибли. Вот, за что? Неужели, вы, действительно, думаете, что мы едим детей?" - зазначила Альбац.

"А потом в Хмельницком областном государственном архиве… перед читальным залом стенд, ну, как минимум 100 фамилий. И всё: "Погиб, Авдеевка", "Погиб, Донецкий аэропорт", "Погиб, Горловка", "Погиб от ран, Киевский госпиталь" и так далее, и так далее, и так далее", - розповіла журналістка.

Альбац зізналася, що що у неї з'явилося "відчуття такого жахливого сорому за те, що робить твоя влада, і за те, що мільйони моїх співгромадян підтримують цей жах".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...