"Останнє слово буде за ЗСУ": Відомий журналіст спрогнозував звільнення Донбасу

Звільнення окупованого Росією Донбасу може пройти за різними сценаріями, але головне, що потрібно зробити для цього - це прийняти закон про реінтеграцію ОРДЛО і дати відповідні повноваження Збройним силам.

Роман БочкалаПро це в інтерв'ю "Апострофу" розповів військовий журналіст Роман Бочкала, передають Патріоти України.

"По-різному може відбуватися звільнення, навіть якщо ми говоримо про військову операцію. Не обов'язково вона повинна бути лобовою. Сценаріїв багато. У будь-якому випадку перше, що потрібно зробити, - нарешті прийняти закон України про деокупацію. У нас до цих пір цей закон не прийнятий. По ньому є різні думки. Хтось вважає, що цей закон неправильний, але що мені в ньому подобається, так це те, що Росія нарешті буде визначена як агресор. Ми до сих пір тільки між собою називаємо Росію агресором, а держава поки що не сформулювала цієї позиції", - зазначив журналіст.

За словами Бочкали, в АТО все-таки останнє слово буде не за СБУ, а за Збройними силами.

Він зазначив, що, за великим рахунком, якщо говорити юридичною мовою, військові взагалі обмежені у багатьох своїх діях.

"Якщо вони офіційно, згідно із законом будуть уповноважені на ті чи інші дії на окупованій і суміжній території, якщо на ній буде оголошено військовий або якесь інше спецположеніе, то, звичайно, у них буде більше можливостей. Ті ж командири зараз на своєму рівні бояться приймати рішення, бояться подальшої відповідальності. Згадайте Югославію, після югославської війни був міжнародний трибунал. Там же судили всіх: і сербів, і хорватів, і боснійців, і косоварів. Всі прекрасно розуміють, що будь-яка війна закінчується розбірками. і для того, щоб було менше питань, потрібні легітимні підстави для тих чи інших дій. І я вважаю, що перше, що ми зараз повинні зробити, - це все-таки прийняти цей закон і рухатися далі", - наголосив Бочкала.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...