Отруєння Скрипаля на Заході викликало лавину подій. А смерті десятків тисяч людей в Україні в гібридній війні для багатьох в Європі - лише статистика, - генерал Романенко

Військовий назвав дану ситуацію несправедливою і вказав на те, що Україні не потрібно замовчувати про агресію РФ, а навпаки "показувати світу, що роблять Росія і її керівництво".

Ігор Романенко. Фото:Українське радіо

Отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля в британському Солсбері викликало у країн Заходу в рази більшу реакцію і осуд, ніж загибелі безлічі українських громадян за час війни на Донбасі. Таке зауваження в інтерв'ю Апострофу зробив колишній заступник начальника Генштабу Збройних сил України, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передають Патріоти України.

Він зазначив, що людські жертви війни на сході України для Заходу є лише "статистикою".

"Події навколо однієї людини, як це сталося у випадку з Сергієм Скрипалем, тобто спроба знищити аж одного російського шпигуна, викликали цілу лавину подій. Можливо, це прозвучить дещо цинічно, але смерті десятків тисяч людей, сотні дітей в Україні протягом чотирьох років гібридної війни для багатьох в Європі - всього лише статистика", - сказав Романенко.

"Те, що сталося зі Скрипалем і його дочкою або з дітьми в Кемерово, ми сприймаємо як трагедію і висловлюємо співчуття. Але хто подумає про 242 українських дітей, про наших громадян, які загинули?" - обурився він.

Військовий назвав дану ситуацію несправедливою і вказав на те, що Україні не потрібно замовчувати про агресію РФ, а навпаки "показувати світу, що роблять Росія і її керівництво".

"Після справи Скрипаля, можна сказати, що в діях багатьох країн ми бачили міжнародну єдність у здійсненні тиску на Росію. Україна, безумовно, повинна використовувати цю ситуацію, щоб в черговий раз продемонструвати підступність дій російського керівництва і їх наслідки не тільки для себе, але і для потужних європейських держав", - додав Романенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Просто боляче дивитися на Донбас... Але ми наведемо там лад": Путін зробив чергову цинічну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 22:29

Володимир Путін заявив, що йому боляче дивитися на те, через що проходять жителі Донбасу. Цікаво це чути від людини, яка й віддавала накази бомбити міста Донбасу, знущалася з мирного населення, позбавивши будь-яких благ та прав, розорила промисловість ...

На окупованій Донеччині помітили черговий російський "цар-танк" (фото, відео)

четвер, 25 квітень 2024, 22:17

Російський "цар-танк" зафіксували на ТОТ Донецької області. Його завдання – виводити до позицій. Втім наші бійці завжди знайдуть спосіб, аби зруйнувати плани ворога. Про це пише журналіст Юрій Бутусов у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти Україн...