Отримати в очах світу "позитивний імідж": Боровой пояснив, коли Путін відпустить Сенцова

Російський опозиціонер дуже сподівається, що ув'язнений українець залишиться живим.

Невідомо, коли Путін надумає відпустити Сенцова. Ілюстрація:Online.uaВ даний час "ступінь впливу світової спільноти" на президента Росії явно недостатня для того, щоб він прийняв рішення про звільнення українського політв'язня Олега Сенцова. Таку думку в інтерв'ю висловив російський опозиційний політик Костянтин Боровой, передають Патріоти України.

Відповідаючи на питання, чи буде проведений обмін, а також чи залишиться українець, який голодує 40-й день, в живих, політик сказав: "Я дуже на це сподіваюся. Молюся, щоб це відбулося. Я кожен день друкую зведення про його голодування" .

У той же час він констатував: "Але ми маємо справу з циніками, прагматиками. Я маю на увазі Кремль. В той момент, коли Путін зрозуміє, що це може вчинити позитивний вплив на його імідж, він це зробить".

Боровой також нагадав про те, що "Олег Сенцов голодує не за себе" - він вимагає звільнити "64 політв'язнів, а фактично військовополонених, які були захоплені і засуджені неправовим судом". На думку опозиціонера, в цьому полягає проблема.

Він не виключає можливість масового обміну. "Наскільки я розумію, Петро Олексійович Порошенко зараз робить такі зусилля. Остання розмова з Путіним була з цього приводу. Але Путіну отримати в обмін російських громадян, які вчинили злочини і знаходяться на території України - замало. Він хотів би при цьому і отримати позитивний імідж", - переконаний Боровой.

"У таких випадках діють не прагматичні міркування, а ступінь впливу світової спільноти", - сказав він.

У цьому контексті політик нагадав про те, що "бойкот чемпіонату світу не відбувся". "Світова спільнота ще не обурена до тієї міри, коли могла б приступити до справжнього політичного бойкоту Росії", - визнав він.

"Будемо сподіватися, що цей тиск продовжиться. Я, в усякому разі, роблю все необхідне, щоб так і сталося", - резюмував опозиціонер.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: У РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...