Оце так: СБУ відпустила спійманих на Донбасі російських офіцерів

Глава СБУ Василь Грицак заявив, що підстав для затримання росіян "не було" через "відсутність експертної оцінки" за вилученими у військовослужбовців країни-агресора матеріалами.

Один із затриманих російських офіцерів. Фото: скріншот

Служба безпеки України відпустила затриманих на Донбасі російських офіцерів Сергія Куценка і Андрія Корняка незважаючи на "факти їхньої співпраці" з терористами. Про це написав у своєму блозі журналіст Павло Шокотко, інформують Патріоти України.

За його словами, коли Росія проводить військову агресію проти України, такі дії з боку силовиків неприпустимі.

"Офіцерів ЗС РФ Сергія Куценка і Андрія Корняка допитали на кордоні при спробі в'їхати в Україну і виявили: прапор ДНР; медальки "ДНР"; нагородні листи на їх підлеглих, військовослужбовців ЗС РФ, з формулюванням "за військовий подвиг, за допомогу, надану Донецькій народній Республіці в боротьбі за відбиття агресії держави Україна"; посібники-лекції по використанню систем залпового вогню "Град", "Ураган" і "Смерч". Всього 14 посібників з грифом "обмежений доступ", - написав журналіст.

"СБУ похвалилась перемогою в Twitter, а потім російських офіцерів відпустили. Адже вони знаходяться в складі офіційної делегації і приїхали на запрошення українських офіційних осіб. Адже вони знаходяться в складі "Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін" , - йдеться в тексті.

У свою чергу глава СБУ Василь Грицак заявив, що підстав для затримання росіян "не було" через "відсутність експертної оцінки" за вилученими у військовослужбовців країни-агресора матеріалами, повідомляє ТСН.

За його словами, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за "сприяння тероризму", однак затримані аргументували свою присутність на Донбасі тим, що прибули в складі офіційної делегації для "виконання завдань на прохання українського уряду".

"Скажіть мені, коли я пишу, що в Україні за всю її історію ще ніколи не було настільки проросійського уряду - хіба я не правий? Під час війни окупанти без всяких побоювань заїжджають до нас з окупаційною символікою і документами - і ніхто їх не чіпає. Це було б смішно, якби не ріки пролитої крові ", - резюмував Шокотко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Сніжана була коханкою Іллі Ківи": Антін Мухарський згадав ексдружину Єгорову та розповів про спробу його отруїти

п’ятниця, 17 травень 2024, 13:31

Ексчоловік ведучої-путіністки Сніжани Єгорової, письменник та шоумен Антін Мухарський зізнався, як ексобраниця намагалася йому помститися. Так, своїми роздумами з приводу колишньої Мухарський поділився у розлогому дописі у Facebook, передають Патріоти ...

На Харківщині над нами постійно гудуть ворожі БПЛА. Схоже, саме росіяни отримали свій "мільйон дронів", - Бутусов

п’ятниця, 17 травень 2024, 13:17

"15 травня провів у Липцях. Російська піхота намагається пробитись вперед в околицях села, але вибудуваний чіткий фронт оборони відбиває усі атаки. Тактика росіян: щільна розвдіка; масоване застосування дронів усіх типів; розмʼякшення оборони ударами ...