Падре "підлив олії до вогню": "Війну на Донбасі українцям Бог послав за геноцид поляків", - львівський очільник римо-католицької церкви

На думку Мечислава Мокшицького, який є громадянином Польщі, на українському народі "ще лежить гріх геноциду, який досі йому важко визнати і, від якого важко очиститись", начебто маючи на увазі Волинську трагедію.

Мечислав Мокшицький. Фото:gosc.pl

Львівський митрополит Римо-католицької церкви (РКЦ) Мечислав Мокшицький вважає, що війна на Донбасі – це божий знак про те, що українцям потрібно покаятися за Волинську трагедію. Таку заяву він зробив в інтерв'ю польському католицькому тижневику Niedziela. Скандальну цитату Мокшицького розмістив у себе в Facebook львівський історик та перекладач Андрій Павлишин, інформують Патріоти України.

У цьому інтерв'ю Львівський митрополит РКЦ, який є громадянином Польщі, вважає, що війна на Донбасі – це "знак від Бога", що "на українському народові все ще лежить гріх геноциду".

"Україна потребує певної думки і відповіді самій собі на питання, чому так відбувається. Пан Бог не є Богом, який карає свій народ, своїх дітей, але дає нам знати, застерігаючи про наше право любити ближнього. Я думаю, що ця думка має з'явитись зараз, у рік, коли відзначають ювілей об'явлення Матері Божої у Фатімі (1917 року в португальському місті Фатіма Матір Божа шість разів з'являлася трьом пастушкам. – ред.), яка сказала, що комунізм є карою за гріхи, за відвернення від Бога, але водночас закликала до навернення, покути і вибачення перед Богом", - сказав митрополит.

Каже, що на українському народі ще лежить гріх геноциду, який досі йому важко визнати і, від якого важко очиститись, хоч зробили кілька таких спроб, зокрема під час відзначення 70-х роковин трагедії на Волині. Прикладом цього була спільна ухвала конференції Єпископату Польщі, оприлюднена із Синодом УГКЦ і конференцією Єпископату України латинського обряду. На жаль, її не зачитали в Україні.

"Я переконаний, доки цей народ не визнає своєї вини, не стане в правді і не очиститься з цього гріха, він не зможе радіти благословенням. Маю надію, що фатімський рік спричиниться до усвідомлення, що відсутність миру в Україні потребує того жесту, якого ми чекаємо в любові і з любов'ю. Потреба вибачення і прощення за цей великий гріх геноциду. Через це ми молимося також за зміни в Росії – аби вона поважала інші народи", – заявив Мокшицький.

У той же час прес-секретар Львівської архідієцезії РКЦ отець Андрій Легович повідомив ZAXID.NET, що в інтерв'ю Мечислава Мокшицького не було заяви про те, що війна на Донбасі - кара за Волинь.

"Як перекладете докладно текст і сенс, який митрополит сказав в цьому інтерв'ю, будете першим виданням, яке зможе написати, що насправді сказав митрополит. І спробуйте знайдіть там слова, що митрополит нібито сказав, що Донбас є карою за Волинь. Там немає таких слів", – заявив отець Андрій Легович.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Жодного разу не чула в Харкові розмов про "мир за всяку ціну" чи іншу схожу х*рню з кремлівських методичок, - журналістка

середа, 24 квітень 2024, 0:00

"Виродки кинули бомбу в телевежу. Харків облетіло відео, як падає верхівка величезної вежі. Загиблих і поранених немає, пише канал мера. Це добре", - пише харківська журналістка Ганна Гін на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти Укра...