"Пам'ятаєте, як було з афганцями? З воїнів АТО намагаються зробити ізгоїв" - волонтер

У першу чергу, вважає волонтер, потрібно повертати суспільство до фронтовиків, бо багато людей роблять вигляд, що війни не існує.

Ілюстрація:korrespondent.net

Заява головного психіатра Міноборони про те, що "93% учасників АТО є потенційною загрозою для суспільства і потребують лікування" може бути сигналом про те, що з воїнів АТО намагаються зробити ізгоїв. Про це в коментарі InfoResist заявила волонтер Діана Макарова, передають Патріоти України.

Вона розповіла, що слова начальника клініки психіатрії Головного військово-медичного госпіталю Міноборони Олега Друзя про воїнів АТО дуже обурливі і виглядають як спроба поставити тавро.

"Нам здалося навіть, що це був початок такої роботи з суспільством, коли з нас починають робити ізгоїв. Чому ми так обурилися, здивувалися? Нам всім здалося, що це було сказано не просто так, а це початок роботи: "Ми вас туди не посилали". Пам'ятаєте, як було з афганцями? Тобто треба розібратися спочатку: це було неправильне використання відсотків, слів, або люди щось не так зрозуміли", - сказала вона.

Макарова вважає, що людина, яка займає таку високу посаду, не повинна розкидатися такими гучними заявами.

У той же час волонтер не заперечує, що проблема в суспільстві, пов'язана з ветеранами АТО, дійсно існує.

"Проблема існує, дійсно. Але вона не виходить за рамки звичайних подібних проблем у воюючому суспільстві. У суспільстві, яке якимось чином торкнулося війни. Держава займається. Держава дійсно зіткнулася з тим, що їй треба щось робити, треба повертати людей в суспільство", - каже Макарова.

Але, в першу чергу, вважає волонтер, потрібно повертати суспільство до фронтовиків, бо багато людей роблять вигляд, що війни не існує.

"Тому що суспільству так зручно, скажімо не всьому суспільству, але ви ж подивіться, ви пройдіться вулицями Києва, для Києва війни немає, так само і для інших міст. І суспільство підсвідомо вже виштовхує цих АТОшніков, виштовхує зі свого тіла", - сказала вона.

За словами Макарової, держава докладає зусиль для допомоги ветеранам АТО, проте дуже слабо. Але навіть незважаючи на це, вважає волонтер, про 93% "небезпечних АТОшників" годі й говорити.

"АТО, фронт - це в першу чергу досвід. І дуже багато людей, які через це пройшли, вже розуміють і можуть користуватися своїм досвідом. А замість цього ця заява зробила такий відгомін, що: "ми всі небезпечні, у всіх ПТСР, давайте нас якось ізолювати від суспільства і лікувати!". Так не можна. Можливо, іноді суспільство і треба лікувати, але, те суспільство, яке породжує подібні висловлювання", - зазначила волонтер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

План "Потужні потуги"

неділя, 1 вересень 2024, 9:51

До чергового плану Володимира Зеленського, озвученого ним під час прес-конференції, важко висувати критичні зауваження. І не тому, що, як відповів Президент журналістам, критика – це коли "спустили "темники" чи "хтось замовив критику команди Офісу през...

В цю гру можна грати вдвох: З'явилось відео удару по одній з найбільших неатомних електростанцій росії

неділя, 1 вересень 2024, 9:44

Дієва помста України за зруйновані ТЕС та ГЕС змінює бравурні настрої населення недоімперії за свої масштабні злочини на гнів, розгубленість і безглузде волання: "А нас та за что?!". Як повідомляли Патріоти України, в ніч на 1 вересня повітряного удару...