"Пам'ятаєте, як було з афганцями? З воїнів АТО намагаються зробити ізгоїв" - волонтер

У першу чергу, вважає волонтер, потрібно повертати суспільство до фронтовиків, бо багато людей роблять вигляд, що війни не існує.

Ілюстрація:korrespondent.net

Заява головного психіатра Міноборони про те, що "93% учасників АТО є потенційною загрозою для суспільства і потребують лікування" може бути сигналом про те, що з воїнів АТО намагаються зробити ізгоїв. Про це в коментарі InfoResist заявила волонтер Діана Макарова, передають Патріоти України.

Вона розповіла, що слова начальника клініки психіатрії Головного військово-медичного госпіталю Міноборони Олега Друзя про воїнів АТО дуже обурливі і виглядають як спроба поставити тавро.

"Нам здалося навіть, що це був початок такої роботи з суспільством, коли з нас починають робити ізгоїв. Чому ми так обурилися, здивувалися? Нам всім здалося, що це було сказано не просто так, а це початок роботи: "Ми вас туди не посилали". Пам'ятаєте, як було з афганцями? Тобто треба розібратися спочатку: це було неправильне використання відсотків, слів, або люди щось не так зрозуміли", - сказала вона.

Макарова вважає, що людина, яка займає таку високу посаду, не повинна розкидатися такими гучними заявами.

У той же час волонтер не заперечує, що проблема в суспільстві, пов'язана з ветеранами АТО, дійсно існує.

"Проблема існує, дійсно. Але вона не виходить за рамки звичайних подібних проблем у воюючому суспільстві. У суспільстві, яке якимось чином торкнулося війни. Держава займається. Держава дійсно зіткнулася з тим, що їй треба щось робити, треба повертати людей в суспільство", - каже Макарова.

Але, в першу чергу, вважає волонтер, потрібно повертати суспільство до фронтовиків, бо багато людей роблять вигляд, що війни не існує.

"Тому що суспільству так зручно, скажімо не всьому суспільству, але ви ж подивіться, ви пройдіться вулицями Києва, для Києва війни немає, так само і для інших міст. І суспільство підсвідомо вже виштовхує цих АТОшніков, виштовхує зі свого тіла", - сказала вона.

За словами Макарової, держава докладає зусиль для допомоги ветеранам АТО, проте дуже слабо. Але навіть незважаючи на це, вважає волонтер, про 93% "небезпечних АТОшників" годі й говорити.

"АТО, фронт - це в першу чергу досвід. І дуже багато людей, які через це пройшли, вже розуміють і можуть користуватися своїм досвідом. А замість цього ця заява зробила такий відгомін, що: "ми всі небезпечні, у всіх ПТСР, давайте нас якось ізолювати від суспільства і лікувати!". Так не можна. Можливо, іноді суспільство і треба лікувати, але, те суспільство, яке породжує подібні висловлювання", - зазначила волонтер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...